Sport

2007.11.01. 17:37

Világbajnoki bronzot pergettek

Az orosz pályán is élt, mint hal a vízben a két jászsági pecás. A csónakos pergetők világbajnokságáról éremmel tértek haza.

SZOLJON

Bár a Jászság két különböző településének lakói, szenvedélyük jó ideje összeköti őket. A jákóhalmi Lukácsi Béla és a berényi Kovács Adrián a horgászat különleges ágának hódol: a pergetés az ő igazi, nagy szerelmük. A vízfelszín alatt élethűen vezetett műcsalival ragadozóra pecázni nem könnyű feladat, ám mindketten — ezt ugyan jobbára csak a műfaj megszállottjai tudják róluk — mesterfokon művelik e módszert. Jelzik ezt hazai versenyeredményeik, melyek között országos elsőség is akad. Nem véletlen hát, hogy amikor a nyár végén kiderült, először rendeznek világbajnokságot csónakos pergetőknek Oroszországban, a páros helyet kapott a sebtében verbuvált magyar válogatottban.
Hosszú és kalandos úton jutottak el a nagy esemény helyszínére, Szaratovba, ahol kristálytiszta csukás-sügéres tározó várta a mezőnyt. No meg sok komoly vetélytárs mellett a parti pergetésben világbajnok hazai versenyzők. Utóbbiak győzelme így érthető módon a kétnapos megméretés egyetlen pillanatában sem forgott veszélyben. Ám hála a jó taktikának, helyezkedésnek, felszerelésnek, no meg nem utolsó sorban a jászsági pecások ügyességének, a magyarok, Lukácsi Bélával és Kovács Adriánnal együtt bronzéremmel tértek haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!