Sport

2008.01.28. 19:23

Egykori és mai diákok mutatták be tudásukat a Tiszaligetben

Vasárnap délután három órán keresztül a Széchenyi Körúti Általános Iskola, Sportiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény több száz tanulójától volt hangos a Tiszaligeti Sportcsarnok.

Varga Csaba

Sportgálát rendezett az iskola annak tiszteletére, hogy ebben a tanévben indult be hivatalosan az iskolában a közoktatási típusú sportiskolai oktatás.  Az intézménynek nincsen hivatalos körzete, vagyis az egész városból lehet jelentkeni a sportosztályokba, ahová egy előzetes fizikai felmérés alapján lehet bejutni. Az általános képzés mellett nagy hangsúlyt kap a gyerekek rendszeres sportolása az iskolában, melyet az egész tantestület támogat. Az gála ünnepi hangulatát az iskola volt tanulója, Zámbori Soma színművész alapozta meg, aki a nyitóképre bevonult diákok előtt Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versét szavalta el. A sportgálán bemutatkozott az óvodás korosztály aerobik bemutatóval, óvodások váltóversenyével (Szivárvány, Zengő, Csemetekert), az első és második osztályosok játékos labdagyakorlatokkal. Több az  iskolában működő sportág — az atlétika, a kosárlabda, a labdarúgás, a torna és az aerobik —  utánpótlás korosztályát láthatta a népes nézősereg.

A tanár—diák összecsapásokon jelen voltak az iskola volt tanítványai,
kosárlabdában Tasnádi Zoltán, Cziczás László,  és Szabó Péter a Szolnoki
Olaj bajnokcsapatának játékosai. Labdarúgásban pedig többek között pályára lépett Antal Gábor, Pintér László és Benedek Nándor, akik mindannyian a Szolnoki MÁV-Mondi futballistái. Az UM Aerobik és Finess Klub junior és felnőtt korosztályú lányai szinte teljes egészében ebből az iskolából kerültek ki. Bemutatójukkal, akárcsak további részt vevők nagy
közönségsikert arattak a telt háznyi publikum körében. A sportgála alatt az iskola művésztanárainak képeiből rendeztek kiállítást a bejárati aulában. A közel három műsort egy jó hangulatú fogadás követte,
a meghívott vendégek és az iskola dolgozói részvételével.

tanulójától volt hangos a Tiszaligeti Sportcsarnok. Varga Csaba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!