Sport

2008.02.19. 13:34

Félegyházára került a kupa

Székács-Kupa néven nemzetközi kézilabda-tornát rendeztek Törökszentmiklóson a Lábassy sportcsarnokban, ahol négy együttes lépett pályára.

Varga Csaba

Az NB II. Délkeleti csoportjában listavezető Székács KE vendégeként a szerb harmadosztályban szereplő Ada Postije,  az NB I/B osztályban második helyen telelő Kiskunfélegyháza, és a szintén másodosztályú Tiszaföldvári VSE legénysége érkezett Törökszentmiklósra.

Elődöntők
Kiskunfélegyháza—Tiszaföldvár 36-26 (15-16)
TVSE: Varga —Tóth 6,  Cselovszki 2, Danku Cs. 1, Szöllősi, Takács 6, DANKU S. 8. Csere: Felföldi, Kovács, Krasznai 2, Tóth G., Jordán 1, Sivák, Szollár. Edző: Patocskai László.

A földváriak egy új védekezési formát próbáltak ki ezen a mérkőzésen. Az eddigi megszokott hatos falas védekezést 5+1 -esre váltották, mely elég jól bevált az első félidőben. Nem tudott mit kezdeni a félegyházi alakulat ezzel a védekezéssel, sokáig csak kapaszkodtak az eredmény után, végig a földvár vezetett 1-2 góllal. A második játékrészben a jó erőből álló félegyháziak azonban egy 7-0 -ás rohammal bebiztosították győzelmüket.
Patocskai László: —  Egy új védekezést próbáltunk ki, ami 40 percig működött is. Az öt kihagyott hetes azonban megbosszulta magát.

Székács KE—ADA  40-27 (20-10)
SZÉKÁCS KE:  POLGÁR — Bukta 4, Varga 3, GULYÁS 6, Szloska 1, Lukács 4, Berta 3. Csere : Tóth P, Petrezselyem ( kapusok),  Ács 1, Csanádi A. 3, Göblyös, CSANÁDI V. 5, Kóródi 4, DOBOS 6. Játékos edző: Szloska Krisztián.

A Székács kupa második mérkőzésére a közönség is megérkezett. A bajnoki felkészülés utolsó fázisába érkezett hazaiak már az első percekben gyors kontrákkal vették be a vendégek kapuját. A kemény védekezés és Polgár kapus jó teljesítménye miatt az adaiak csak a 10. percben tudtak először betalálni. A Székács azonban továbbra is nyomás alatt tartotta ellenfelét, így a nagyon szimpatikus vendég csapat nem tudott kibontakozni.

3. helyért
Tiszaföldvár VSE—Ada 29-24 (13-12)
TVSE: Varga I. — Kovács 8,  Krasznai 1, Tóth G. 8, Sivák 3, Jordán, Szollár 1. Csere: Felföldi (kapus), Tóth L., Danku Cs. 2, Danku S., Takács 4, Cselovszki 1, Szöllősi, Bartus 1. Edző: Patocskai László.
Patocskai László: — Ezen a mérkőzésen mindenki kapott lehetőséget, mellyel néhányan éltek is és jó játékkal hálálták meg a bizalmat. Látok bíztató jeleket a hétvégi bajnoki rajt előtt.

Döntő
Kiskunfélegyháza—Székács KE 35-28 (15-12)
KISKUNFÉLEGYHÁZA: KÖTELES — Horváth 6, Pásztor 4, NAGY T. 5,  Kovács Á. 4, Rosta I. 2, Varga A. 3. Csere: Sipos (kapus ), Csermák 3, Dobos L. 3, Demeter 3, Gál, Kovács L., Oláh 2. Edző. Rapi Róbert.
SZÉKÁCS KE:  Tóth P. — CSANÁDI  V. 7, Dobos O. 4, GULYÁS 8,  Szloska 2, Berta 1, Göblyös Csere .: Polgár, Petrezselyem (kapusok), Ács, Csanádi A., Varga R.  1, Kóródi 1, Lukács 1, Bakos 3, Bukta. Edző: Kovács Béla.

A döntő mérkőzésre megtelt a Lábassy sportcsarnok nézőtere. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat. A több első osztályt is megjárt játékossal felálló, a sérült Csató Danit nélkülöző  NB/I B-s Kiskunfélegyháza nem tudott jelentős előnyre szert tenni. Ebben a játékrészben összeállt a Székács védekezése és rendre megakadályozták a vendégeket a gólszerzésben. A második félidőben a rutinosabb vendégek négy góllal elhúztak. A hazai csapat minden erőfeszítése ellenére érvényesült a tudásbeli különbség. A mérkőzés utólsó harmadában már csak a Székács fiataljai voltak a pályán, akik a hét gólos vereség ellenére remekül helyt álltak.

Különdíjasok
Legjobb kapus: Köteles Ferenc (Kiskunfélegyháza). Legjobb játékos: Nagy Tamás (Kiskunfélegyháza). Gólkirály: Gulyás Károly (Székács KE, 14 találattal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!