Sport

2008.02.29. 13:31

Garantált telt ház várható a szombati törökszentmiklósi kézilabda-rangadón

A törökszentmiklósi Lábassy-sportcsarnokban garantált telt ház előtt játsszák szombaton este hat órakor a Székács KE—Törökszentmiklósi KE férfi kézilabda rangadót.

Varga Csaba

Az egyaránt az NB II. Délkeleti-csoportjában szereplő két törökszentmiklósi gárda őszi összecsapását a Székács hatalmas csatában 29-27 re nyerte. Nyilván most sem marad el a nagy küzdelem a városi rangadón, a bajnokság 13. fordulójában. Arról nem beszélve, hogy mindkét együttes jól kezdte a szezont, hiszen TKE a Mezőtúrt verte 30-25-re, míg a Székács Kondoroson 32-25-re diadalmaskodott, mellyel megerősítette vezető helyét  a tabellán. Ráadásul második helyezett Bercsényi-SÜDBAU Hódmezővásárhely kikapott a Berettyó otthonában, ezzel két pontra nőtt a Székács előnye.
Vajon a máris jó formában lévő csapatok képviselői mint várnak a ma esti összecsapástól?
Fejes László, a TKE edzője: — Azzal, hogy fiam Marcell visszatért Dorozsmáról, Baráth Józsi és Faragó Attlila is hozzánk került kétségkívül erősödtünk. Nem titkoljuk, a mostani  ötödik helyünkről előre akarunk lépni, ahhoz viszont kellenek a bajnoki pontok. A városi rangadón minden bizonnyal a pillanatnyi forma fog dönteni. Ha védekezésünket meg tudjuk oldani, akkor elérhetünk egy jó eredményt.
Kovács Béla, a Székács KE klubelnöke: — Jó formában várjuk a rangadót. Tudatosan dolgoztunk a héten is, igyekeztünk felkészülni a városi csatára. Sajnos a rutinos Bukta Csaba hiányozni fog közülünk, mert a balszélső ujjsérüléssel bajlódik.  Tudjuk, hogy TKE erősödött a hetekben, mindezt bizonyítva az elmúlt fordulókban megverték a Mezőtúrt. Jó csapat vetélytársunk, de mi is ott leszünk a rangadón, ahol a listavezetőhöz méltóan akarunk szerepelni.  
A bajnokság állása: 1. Székács KE 20 pont, 2. Bercsényi-SÜDBAU 18, 3. Újkígyós 18, 4. Mezőtúr 16, 5.     Törökszentmiklósi KE 15, 6. Martfű 12, 7. Kiskunmajsa 10, 8. Békéscsaba 10, 9. Gyulai SE 10, 10. Berettyó 8, 11. Szarvas 4, 12. Kondoros 3.  

A várható kezdőcsapatok
SZÉKÁCS: Polgár — Baranyi, Gulyás, Varga, Berta, Szloska, Lukács.  
TKE: Fazekas — Nyeső, Fejes, Göblyös, Gál, Borda, Baráth.    

Varga Csaba -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!