Sport

2008.02.20. 07:41

Jó időre várva

Kezdetét vette a három napos IRTA teszt a dél-spanyolországi Jerezben. Ennek a tesztnek a különlegessége, hogy ilyenkor a Motogp teljes mezőnye egy helyen gyakorol, minden kategória résztvevői szigorú órarend szerint róják a köröket.

forrás:ma.hu

A nap eredményeit nagyban befolyásolta az időjárás, hiszen az éjszakai esőzések miatt, sokáig félig nedves pályán kellett motorozniuk a versenyzőknek. Talmácsi Gábornak megérkezett a második számú Aprilia RS-A 2008 motorja is, éppen időben hiszen ma problémái adódtak. 

Talmácsi Gábor nyilatkozata: 

Ma az időjárás nem kedvezett nekünk, és problémáink is adódtak. Az első edzésen még nagyon nedves volt a pálya, de legalább néhány ilyen beállítást is kipróbáltunk. Az utolsó órára vártunk, hogy majd akkor tudunk a már szárazabb pályán kísérletezni, de ekkor a motoromból kopogó hangokat hallottam, ezért a nagyobb baj megelőzése érdekében visszamentem a boxba. A szerelők azt mondták ne kockáztassunk, és inkább összerakták a ma érkezett motort, de ezzel elment egy fél óra. Holnap több dolgot is szeretnénk tesztelni, ha az időjárás engedi. 

Stefano Favaro, manager nyilatkozata: 

Ma megérkezett Gábor második számú Apriliája is, a mezőnyben csak neki van kettő az új motorból. Nem úgy zajlottak a dolgok, ahogyan szerettük volna, de holnap dolgozunk tovább hiszen nagyon közel van már a nyitó verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!