Sport

2008.02.18. 12:01

Kapott gól nélkül diadalmaskodott a Tiszafüred

Befejeződött a megyei labdarúgó szövetség által szervezett téli teremfoci bajnokság, melynek döntőjére ezúttal a kunszentmártoni Városi Sportcsarnokban került sor.

SZOLJON

A második félidőben dőlt el a kupa sorsa

Bronzmérkőzést: Újszász—Mezőtúr 2-1 (2-0), gólszerzők: Konka, Varga, ill. Moldván

Döntő: Szajol—Tiszafüred 0-2 (0-0), gólszerzők: Berkes, Dajka

A végeredmény: 1. Tiszafüred, 2. Szajol, 3. Újszász, 4. Mezőtúr.

Különdíjak, gólkirály: Gazsi István (Jánoshida), legjobb kapus: Ulvicki Attila (Tiszafüred), mezőnyjátékos: Kispál György (Szajol).Az elmúlt heti selejtezőket követően tíz csoportgyőztes várta reménykedve a téli megyei teremfoci bajnokság fináléját. A mezőny fele nem titkoltan a végső sikerre is esélyesnek tartotta magát — egy garnitúra szerelés volt a jutalom —, azaz mindkét ötösben számítani lehetett kiélezett összecsapásokra. Nem is kellett csalódniuk a nézőknek, mert bár a Tiszafüred kimagaslott a résztvevők közül, a többiek valójában nagy csatában döntötték el a helyezések sorsát. Az A csoport kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a megyei másodosztály listavezetője, a Szajol csak az utolsó meccsen biztosította be elsőségét. Kun Mihály csapata okozta egyébként az egész torna legkellemesebb meglepetését. Kultúrált játékával három megye egyes gárdát is maga mögé utasított. Az Újszász legénysége többszörös kupagyőztesként lépett parkettre, ám ezúttal saját magát "végezte ki". A Szajol ellen reklamálásért előbb Konka Csaba, majd Mérész Zoltán kapott ötperces kiállítást, s a 4+1-es teremfociban ez ledolgozhatatlan hátránynak számít.
A B csoportban akár mérkőzés nélkül is oda lehetett volna adni a pontokat az országos hírnévre szert tett Tiszafürednek. Csillag László NB III-as gárdája úgy szerezte meg a végső győzelmet, hogy az öt meccs alatt Ulvicki Attila egyetlen gólt sem kapott. A Tisza-taviak mögött nagy volt a tömörülés: a Jánoshida, a Mezőtúr és az Abádszalók körbeverte egymás, s ebből a túriak jöttek ki legjobban.
A fináléban mindvégig jól tartotta magát az első perctől az utolsóig pályán lévő Kispál György vezérelte szajoli együttes, ám a tiszafürediek nagyobb tudása végül gólokban is megmutatkozott.
— A tervünket teljesítettük, megvédtük terembajnoki címünket. Külöm öröm, hogy mindezt kapott gólt nélkül értük el — nyilatkozta a döntő után a harmadosztályú fürediek szakvezetője, Csillag László.
— Gratulálok a csapatomnak! Mivel a Tiszafüred NB III+asként indult ezen a tornán, így a megyei bajnokságban szereplő együttesek közül tulajdonképpen mi voltunk a legjobbak — vélekedett az eredményhirdetést követően a tavasszal, nagypályán bajnoki címre pályázó gárda edzője, Kun Mihály.
Idén 43 település csapata vett részt a küzdelemsorozatban. A futsalszabályok a jelek szerint megnyerték a játékosok tetszését, azaz várhatóan jövőre is lesz folytatása a rendezvénynek.
Eredmények, A csoport: Túrkeve—Szajol 1-1, KUTE—Pusztamonostor 1-2, Túrkeve—Pusztamonostor 5-2, Szajol—Újszász 3-1, Túrkeve—KUTE 5-0, Újszász—Pusztamonostor 4-0, KUTE—Újszász 2-2, Pusztamonostor—Szajol 2-6, Újszász—Túrkeve 4-3, Szajol—KUTE 1-1. A csoport végeredménye: 1. Szajol 8, 2. Újszász 7, 3. Túrkeve 7, 4. Pusztamonostor 3, 5. KUTE 2 pont.
B csoport: Abádszalók—Zagyvarékas 2-0, Jánoshida—Mezőtúr 0-3, Mezőtúr—Abádszalók 0-1, Zagyvarékas—Tiszafüred 0-1, Tiszafüred—Mezőtúr 5-0, Abádszalók—Jánoshida 1-5, Jánoshida—Tiszafüred 0-3, Mezőtúr—Zagyvarékas 4-1, Tiszafüred—Abádszalók 5-0, Zagyvarékas—Jánoshida 3-8. A csoport végeredménye: 1. Tiszafüred, 2. Mezőtúr 6, 3. Jánoshida 6, 4. Abádszalók 6, 5. Zagyvarékas 0 pont.

Döntő: Szajol—Tiszafüred 0-2 (0-0), gólszerzők: Berkes, Dajka

A végeredmény: 1. Tiszafüred, 2. Szajol, 3. Újszász, 4. Mezőtúr.

Különdíjak, gólkirály: Gazsi István (Jánoshida), legjobb kapus: Ulvicki Attila (Tiszafüred), mezőnyjátékos: Kispál György (Szajol). -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!