Sport

2008.03.03. 19:37

Folláth Vivien balszerencsés kézsérülése az edzőtáborban

Nem a szerencse kegyeltje mostanság Folláth Vivien, a szolnokiak Világkupa győztes, Eb- és vb ezüstérmes, sokszoros magyar bajnok maratoni kajakosa.

Varga Csaba

A tavalyi győri világbajnokságon a cél előtt száz méterrel belegabalyodott
egy hínárba, mire kiszabadította magát, addigra elúszott az érem. Vivien a napokban az olaszországi Sabaudiában készült válogatott társaival az évad megméretéseire, ahol sajnálatos baleset érte.

— Akárcsak az elmúlt években most is három hetes edzőtáborba utaztunk ki Tirrén-tengerparti városba — kezdte mondandóját. — Napi három edzés
szerepelt a programban. Kikapcsolódás képpen, mint minden esztendőben
társaimmal elmentünk Circeo városába hegyet mászni. Sajnos sziklamászáskor elég volt egy rossz mozdulat és kapaszkodás közben a jobb kéz gyűrűs ujjam hátrabicsaklott, mint kiderült kéz középcsonttörést szenvedtem. Itt meg kell jegyeznem az olasz orvosok minden ellenszolgáltatás nélkül végezték el a különböző vizsgálatokat és a gyógykezelést. Ez a baleset sajnos hat hetes kiesést jelent számomra, bár amit lehet gipszelt kézzel igyekszem elvégezni. Májusban lesz maratoni magyar bajnokság, arra remélhetőleg fel tudok készülni, a síkvízi versenyeken azonban nem sok esélyem lesz ebben a szezonban — mondta egy kissé bánatosan a szolnoki sportolóhölgy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!