Sport

2008.07.25. 11:11

Pénteken rajtol az U18-as B divíziós Eb a cívis városban

Mondzinger Márk, a Szolnoki Olaj KK fiatalja is helyet kapott a feljutásra törő magyar válogatottban.

VCS

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége  kapta meg az idei U18-as férfi B divíziós Európa-bajnokság rendezési  jogát, ám csupán 36 nappal ezelőtt dőlt el, hogy a ma kezdődő torna helyszíne Debrecen lesz. Többek között ez is elhangzott a magyar válogatottal együtt 20 gárdát felvonultató rendezvény sajtótájékoztatóján. Sterbenz  Tamás, az MKOSZ főtitkára elmondta, korábban Szolnok és Szombathely neve merült fel lehetséges helyszínként, ám egyik város önkormányzatával sem sikerült megállapodni.

A főtitkár reményei szerint a hazai rendezésű viadal a sportág utánpótlás-nevelési helyzetét is javíthatja. Mint megtudtuk a torna költségvetése 82,5 millió forint, amelyhez Debrecen városa legfeljebb 30 millió forinttal, illetve a létesítmények — két helyszínen, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban és a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban lesznek a mérkőzések — térítésmentes rendelkezésre bocsátásával járul hozzá. Lakosa Zsolt, a magyar válogatott szövetségi edzője úgy véli, a magyar csapat csoportbeosztása viszonylag kedvezőnek mondható, így bejuthat a nyolc közé, ami siker lenne. A magyar csapat tagja Mondzinger Márk, a Szolnoki Olaj KK kosarasa is. A 200 cm magas, jó kötésű bedobó poszton használható játékos, a klub  U20-as és NB II-es bajnokcsapatában szerepelt rendszeresen.

— Az elmúlt időszakban játékosaink közül Cseh György, Gaál Róbert, Harazin Tamás, Kenyeres Sándor és Szabó Péter kapott helyet a különböző korosztályos válogatottakban — mondta Tasnádi Zoltán, az Olaj utánpótlásának edzője. — Mindez jelzi, hogy nem hiábavaló a munkánk, érdemes és kell foglalkozni az utánpótlással. Márk tehetséges és szorgalmas fiú rászolgált válogatottságra, biztosan megállja majd a helyét.

A hírek szerint a debreceni tornára több neves játékosügynÕk is jelezte érkezését, és az sem meglepő, hogy az NBA-ből is akadnak érdeklődők Itt lesz például a cívisvárosban a Chicago Bulls együttesének európai játékos-megfigyelője, Ivica Dukan, de a New York Knincks egyik szakembere is bejelentkezett a tornára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!