Sport

2008.07.30. 14:28

Szombaton rajtol a nagy hagyományú, nemzetközi Kun Kupa

Idén nyáron immár tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Szolnokon és környékén a Kun Kupát, az utánpótlás korú labdarúgók, illetve kézi- és kosárlabdázók nemzetközi seregszemléjét.

Gönczöl G.

Minden irányból

Legnépesebb küldöttséggel a kolozsvári labdarúgók érkeznek Szolnokra. A svédeken túl másik skandináv résztvevője is lesz a futballtornának, a norvég Tromsö Slettaelva SK női csapata. Az angol Lancester City már visszatérő vendégnek számít, honfitársaik, a Birchfields United először jön szűkebb hazánkba. Szintén újoncként debütálnak az idei Kun Kupán a szerbiai Bácsfeketehegy kézisei.

Az augusztus 2-7-ig tartó eseményre a hazai csapatok mellett ezúttal Angliából, Ciprusról, Lengyelországból, Norvégiából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Tajvanról várnak vendégeket a szervezők. A torna igazgató-szervezőjétől, Szabó Andrástól megtudtuk: labdarúgásban mindkét nem számára öt-öt, kézilabdában kettő, még kosárlabdában egy korosztályban írták ki a küzdelmeket.

Örvendetes, hogy az évről évre nagy létszámmal érkező szomszédos országok mellett most a svédek is hét csapattal képviseltetik magukat. A futballmérkőzéseket a Vegyiművek-pályán, Szandaszőlősön és Szajolban rendezik, még a kézilabdázók és a kosarasok versenysorozatának a főiskolai sportcsarnok ad otthont. [caption id="" align="alignright" width="317"] Idén is megrendezik a nagysikerű Kun Kupát Szolnokon
[/caption]Szombaton már minden helyszínen egész nap zajlanak a küzdelmek, majd a csapatok a megnyitó ceremónia keretében a Tiszaligeti Stadiontól a Kossuth térre vonulnak, ahol este nyolc órakor kezdődik a látványos ünnepség.

Vasárnap este Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere is fogadja a csapatok vezetőit a városházán. A záróünnepséget a kézisek és kosarasok esetében jövő kedden a főiskolai csarnokban, a focisták számára csütörtökön a Hild téren tartják, addig is a rendezvény minden helyszínén szeretettel várják az érdeklődőket a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!