Sport

2008.08.15. 15:29

Sok a sérült Szolnokon

Szombaton délután folytatódik a másodosztályú labdarúgó bajnokság. A szolnoki legénység hazai pályán lép pályára este fél hattól.

Gelei József

Szolnoki MÁV FC—BKV Előre

Bravúros terljesítményt nyújtott a Tisza-parti gárda a nyitányon, több mint egy órán át létszámhátrányban játszva, 0-1-ről fordítva diadalmaskodott Kazincbarcikán.

— Az eredményen túl annak is örülök, hogy rendkívül harcos játékkal értük el a sikert. Egyetlen pillanatig sem látszott, hogy kevesebben vagyunk a pályán — értékelte röviden a borsodi diadalt a kék-fehérek vezetőedzője, Vígh Tibor. — A hibáinkat is észre kell azonban venni, túl sok lehetőséget adtunk ellenfelünknek a gólszerzésre, jobban kell ügyelnünk a védekezésre. Mai vendégünket láttam az első fordulóban. Játékosai jól passzolnak, magasak, meggyőződésem, a mostani BKV jobb csapat, mint a tavalyi volt. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen Rézsó továbbra sem áll rendelkezésemre, miként Urbán-Szabó, Kerényi és Nagy Péter is sérüléssel bajlódik, míg Mile kiállítás miatti eltiltását tölti. Balla viszont felépült, rá már számíthatok.

A tervezett kezdőcsapat: Kolláth — Bálint, Antal, Balogh, Balla — Szabó T., Hegedűs, Zana, Szalai — Kotula, Bozori.

A fővárosi együttes keretében két olyan labdarúgó is található, aki a közelmúltban Szolnokon szerepelt: a védő Páles Tamás és a középpályás Gulyás Gábor ismerősként tér vissza a Tiszaligetbe.

Infrastrukturális gondok Szolnokon

A nyáron öt legtehetségesebbnek vélt utánpótláskorú játékosát is elvesztette a Szolnoki MÁV FC. Okként a szülők egyértelműen az infrastrukturális gondok tarthatatlanságát jelölték meg: ilyen feltételek mellett nem lehet labdarúgókat nevelni. Minderről Ferencz Gábor klubelnököt kérdeztük.

- Az okok részben a felügyeletlen privatizációkban keresendők - kezdte egy nagy sóhaj kíséretében klubvezető. - A Mátyás király úti pálya eladásából egyetlen forint sem került visszaforgatásra, a magántulajdonba került Vegyiművek pálya alig használható állapotban van. A Cukorgyár privatizációja során a Tisza Limes Kft-hez (melyben a Szolnok megyei önkormányzat résztulajdonos) került sportlétesítményt egy komolynak mondott beruházás miatt 3 éve el kellett hagynunk, azóta sem történt ott egy kapavágás sem, jelenlegi állaga önmagáért beszél. A MÁV Zrt. tulajdonában lévő Véső úti stadion szintén megkérdőjelezi a középtávú működés lehetőségét, tudomásom szerint a város és a MÁV Zrt sok éve folyó tárgyalásai holtpontra jutottak.


- Az okok részben a felügyeletlen privatizációkban keresendők - kezdte egy nagy sóhaj kíséretében klubvezető. - A Mátyás király úti pálya eladásából egyetlen forint sem került visszaforgatásra, a magántulajdonba került Vegyiművek pálya alig használható állapotban van. A Cukorgyár privatizációja során a Tisza Limes Kft-hez (melyben a Szolnok megyei önkormányzat résztulajdonos) került sportlétesítményt egy komolynak mondott beruházás miatt 3 éve el kellett hagynunk, azóta sem történt ott egy kapavágás sem, jelenlegi állaga önmagáért beszél. A MÁV Zrt. tulajdonában lévő Véső úti stadion szintén megkérdőjelezi a középtávú működés lehetőségét, tudomásom szerint a város és a MÁV Zrt sok éve folyó tárgyalásai holtpontra jutottak. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!