Sport

2008.09.20. 19:04

Nem sikerült a továbbjutás

Két napon át a vízilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének mérkőzésein szerepelt a Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC legénysége, amelyik sajnos nem tudta kiharcolni a továbbjutást.

Varga Csaba

Három pontot ér a győzelem

A magyar vízilabdában a következő bajnoki évtől — a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően — egy győzelem 3 pontot ér, míg a döntetlenért 1-1 pontot kapnak a csapatok. A pontvadászat október 4-én kezdődik, akkor a szolnoki gárda a Ferencvárost fogadja.

Kaposváron a mieink mellett a bajnoki címvédő Vasas, az ötödik helyezett, LEN-Kupa induló Újpest és az  OB I/B osztályban ezüstérmes hazai gárda küzdött a két továbbjutó helyért.  A péntek esti rajton a négy olimpiai bajnokkal felálló — Steinmetz Barnabás, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dénes —  Vasas a házigazdák csapatával találkozott. Csak a különbség volt kérdéses a mérkőzésen, Kis Gáborék látványos pólóval rukkoltak ki, nem takarékoskodtak a gólokkal, végül 23-5-re nyertek. 
A következő párban a szolnoki gárda találkozott az Újpesttel. Jó iramú meccset játszottak a felek, és a gólok is sűrűn potyogtak. Minderre bizonyságul az első negyedben kilenc találat esett, 5-4-re vezetett az UTE. A folytatásban a második, valamint a harmadik negyedben is egy-egy góllal többet lőttek a lilák, mint a szolnoki csapat. Cseh Sándor tanítványai azonban nem hagyták magukat, vetélytársuk nyomába eredtek és felzárkóztak 10-9-re. Sőt az egyenlítésre is volt esélyük, ám 10 másodperccel a lefújás előtt Hangay Róbert lövése a kapufáról kifelé és nem befelé pattant. Így az újpestiek örülhettek a győzelemnek. A mieink közül Pásztor 3,  Németh és Hangay R. 2-2,  míg Rydzik és Hangay Z. 1-1 gólt lőtt.
A szombati matinén a bajnoki címvédő Vasassal mérték össze erejüket a szolnokiak. A Damjanich uszodában nevelkedett Földi László edző által irányított piros-kékek hamar döntésre vitték a dolgot, két negyed után már 7-1-re vezettek. Mivel a következő 16 percben kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, a mieink is szóhoz jutottak, ám a 14-szeres kupagyőztes Vasas magabiztos sikeréhez nem  fért kétség, 12-4. A szolnoki találatokon Hangay R, Kovács G., Ridzyk és Süveges osztozott. Mivel a következő párban az Újpest 17-5-re verte a Kaposvárt, így a Vasas mellett kvalifikálta magát a jövő hét végi negyeddöntőbe.
Mindettől függetlenül még el kellett dönteni a csoportelsőség és a harmadik hely kérdését is. Igaz az utóbbi helyezésnek nincs semmi jelentősége. Szombaton délután tehát a szolnokiak a házigazdák ellen szálltak medencébe. A felek júniusban osztályozón mérték össze tudásukat, akkor mindkétszer a főiskolások nyertek, és azzal biztosították helyüket az OB I-ben. Ezúttal is jobbnak bizonyultak a Tisza-partiak, bár a harmadik negyedben még 4-4 volt a állás, a vége 9-5 lett javukra. Ezzel győzelemmel búcsúztak a szolnokiak a kupától.     

 

Varga Csaba Három pontot ér a győzelem A magyar vízilabdában a következő bajnoki évtől — a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően — egy győzelem 3 pontot ér, míg a döntetlenért 1-1 pontot kapnak a csapatok. A pontvadászat október 4-én kezdődik, akkor a szolnoki gárda a Ferencvárost fogadja. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!