Sport

2008.09.16. 10:49

Szolnoki MÁV FC: Feltett kézzel nem megy

Fennállása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el hétfőn este a Szolnoki MÁV FC NB II-es labdarúgó csapata: a kék-fehérek nyolc gólt kaptak az Üllői úton a Ferencváros ellen.

Gelei József

A másodosztályú labdarúgó bajnokság hatodik fordulója slágermérkőzésének a Ferencváros-Szolnoki MÁV FC összecsapás ígérkezett, nem véletlenül tűzte képernyőre a Sport Televízió is. A kiélezett rangadó helyett azonban gálameccset láthattak a nézők, melynek második félidejében csak az volt a kérdés, eléri-e a tizet az erőtől duzzadó játékot produkáló zöld-fehér gárda.

A harmadik fordulót követően, mikor a Baktát könnyed, látványos játékkal győzte le a MÁV, a szolnoki vezetőedző, Vígh Tibor még így értékelt: - Játékgondolkodásban már-már a tavalyi csapatot idézően futballoztunk. Azóta azonban mintha megszakadt volna valami, három bajnoki és egy kupameccset vesztett el zsinórban az együttes, miközben hat rúgott góljára 19-et(!) kapott.

- Talán a megyei első osztályban kaptam egyszer nyolc gólt a csapatommal, de akkor három játékosomat kiállították. Ennyire tehetetlennek egyszer sem éreztem még magam a kispadon - felelte érdeklődésünkre Vígh Tibor. - Bebizonyosodott, a komplett tengelyt, azaz négy meghatározó játékost (Rézsó, Balogh, Hegedű, Kotula) nem tudunk pótolni, ráadásul kapusunk is nagyon rossz napot fogott ki. Az összes hibánk előjött az elmúlt meccseken, nincs középpályás védekezésünk, fejjátékunk egyenlő a nullával.

Ilyenkor jó magyar szokás szerint az azonnali edzőcserében látják a klubvezetők a helyzet megoldását.
- Nem szeretném, ha eluralkodna bárkin is a pánik, nincs edzőkérdés, továbbra is Vígh Tibor a csapat szakvezetője - tudtuk meg Ferencz Gábor klubelnöktől. - Vannak gondjaink, problémáink, melyeket együtt kell megoldanunk. Azt viszont be kell látnunk, gyengébbek vagyunk, mint tavaly, új csapatot kell építenünk.

Edző és elnök egyaránt diplomatikusan fogalmazott, egyikük sem teregette ki a klub "szennyesét". A magunk részéről azonban vannak aggályaink. Senkit sem akarunk felmenteni a felelősség alól, ám a tény az tény marad. Vígh Tibor semmivel sem lett rosszabb edző, mint volt tavaly, mikor fennállása egyik legsikeresebb évét zárta a klub. És mégis, csapata sem fizikálisan, sem taktikailag meg sem közelíti a tavaszi gárdát. Az eltávozott saját nevelésű szolnoki játékosok (Pintér, Ulvicki, Remili), a máshol korábban leírt Bogdán vagy Farkas helyére élvonalbeli labdarúgók (Kiss, Zana, Bozori, Kerényi) érkeztek, ám ennek ellenére sokkal gyengébb együttest alkotnak. Egy magára valamit is adó csapat nem kaphat nyolc gólt sehol a világon. Mikor egy andorrai válogatott csupán két gólt kap tétmeccsen Angliától, egy bajnoki összecsapáson nem lehet ekkora különbség a felek között.

A hétfőn este látott mérkőzésen a legszomorúbb az volt az egészben, hogy a Fradi játékosai úgy rohantak át a szolnoki legénységen, hogy az még szabálytalankodni is elfelejtett. Írd és mondd, Nagy Péter kivételével egyetlen sárga lapot érő faultot sem követtek el a kék-fehérek, mellyel sportszerűtlenül ugyan, de jelezhették volna vendéglátóiknak: ők is a pályán vannak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék a kiütéses vereséget. Ehelyett egyszerűen feltették a kezüket és megadták magukat. Ez pedig a sportban megengedhetetlen.

Gelei József -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!