Sport

2008.10.03. 11:24

Vágó Attila hat év után visszatért Szolnokra

Eseménydús napokon van túl a Szolnoki MÁV FC NB II-s labdarúgó csapata, melynél pénteken nevezték ki az új vezetőedzőt. A távozó Vígh Tibor helyét Vágó Attila vette át.

SZOLJON

A gyengébb őszi szereplésnek köszönhetően hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a klub Vígh Tibor vezetőedzővel. Bár Ferencz Gábor elnök egész héten tárgyalásokat folytatott a kiszemelt szakvezetővel, megegyeznie csak pénteken délelőtt sikerült: ezek szerint — miként ezt kedden mi magunk is megtippeltük — a Diósgyőrből múlt héten menesztett Vágó Attila kezébe került dirigensi pálca. Az edző egyszer már dolgozott a tiszaligeti klubnál, 2001. október 17-én Csábi Józsefet váltotta a kispadon, és 2002. november 16-án Tóth Dénesnek, a mostani klubigazgatónak adta át a stafétabotot. Vágó Attila a Szolnoki MÁV FC legutóbbi hazai találkozóját, a Makó ellenit a helyszínen látta, ráadásul a nyáron, a DVTK-val még edzőmeccset is vívott a kék-fehérekkel. Így nyilván nem kell különösebben bemutatni számára a tiszaligeti legénységet.
Az elmúlt napokban Romanek János dirigálása mellett készült a szolnoki együttes a szombaton 15 órakor kezdődő, Vecsés elleni találkozóra.
— A sorozatos sikertelenség mindig tompává tesz egy csapatot, ezért elsősorban fejben próbáltam felfrissíteni a játékosokat — felelte érdeklődésünkre a pályaedző. — Valamennyit változtattam az eddigi edzésmunkán, hiszen muszáj volt kizökkenteni a társaságot a "letargiából". Ha nyerni akarunk, ha ki akarunk mászni abból a gödörből, melybe a jászberényi meccset követően süllyedtünk, muszáj felpörögnünk.
A keret tagjai közül Kerényi Gábor és Kotula László sérülése szépen javult mindketten elkezdték az edzéseket, ám hogy pályára tudnak-e lépni a Vecsés ellen, még bizonytalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!