Sport

2008.11.22. 17:44

Somogyországban az Olaj

Három hazai győztes meccset követően idegenben, méghozzá Kaposváron lép pályára a Szolnoki Olaj, ma este hat órakor.

Varga Csaba

Nyáron a somogyi csapathoz visszatért egykori légiósuk, a litván Marciulionis, akire irányító poszton számíthat a régi-új edző, Dzunics. A továbbiakban rutinos magyar játékosok egész sora, Orosz, Hoffmann, Csirke, Hendlein várna majd bevetésre soraikban. Az utóbbi két játékos azonban sérüléssel bajlódik, ezért rájuk egyelőre nem számíthatnak. Marciulionis mellett az amerikai bedobó Welton a másik légiósuk, aki meccsenként 38.3 percet tölt a pályán, és 21 pontot szór átlagban. Meg kell még említeni a fiatal Vojvoda Dávid nevét is, aki egyre több szerephez kap a kék-fehérek között, és nem okoz csalódást a mérkőzéseken, mindezt mutatja 12.5-es pontátlaga is.

Csapatuk a hatból két találkozón szerepelt hazai pályán, előbb a Debrecent (85-54), majd a Nyíregyházát (105-97) győzték le. Ellenben mind a négy idegenbeli mérkőzésüket — Albacomp (70-87), Kecskemét (63-71), Falco (78-98), Pécs (68-81) — elbukták a Dzunics-fiúk. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a tabella hátsó részében tanyáznak Oroszék. Bár még sok van hátra az alapszakaszból nem valószínű, hogy az első nyolc között lesznek a záráskor. Akárcsak csak elmúlt két esztendőben, ezúttal is a biztos bennmaradás lehet a céljuk.

Az elmúlt két évadban előbb 73-70-re, majd 88-73-ra nyert az Olaj Kaposváron. Nyilván hasonló jó eredményekkel most is kiegyeznének a szolnoki piros-feketék, akik idegenben még nyeretlenek. Szerencsére a Tiszaligetben mind a négy találkozójukat megnyerték Jurkunasék, így felzárkóztak az élmezőnyhöz. A hazai sikerek közül a ZTE, a Dombóvár, valamint az Atomerőmű SE elleni rangadónak számított. Az utóbbi sikert a bravúr kategóriájába kell sorolni, hiszen az atomvárosiak kerete, talán a legerősebb a mezőnyben. Minden bizonnyal azért is viselték nehezen a tiszaligeti vereséget. Ami biztató a jövőre nézve, hogy négy meccsen nemcsak a légiósok, hanem a magyar játékosok is vitték a prímet. Közülük is kiemelkedett a csapatkapitány Cziczás, mellette Harazin, Gaál,
Cseh és Szabó húzta leginkább a gárda szekerét.                    

Pór Péter vezetőedző amondó, hogy hazai arcukat, idegenben is jó lenne most már megmutatni. A Kaposvár ugyebár azon csapatok táborába tartozik, amelynek otthonában lehet nyerni. Ami ugyebár nem lesz könnyű, hiszen a jó erőkből álló a vártnál haloványabban szereplő Nyíregyháza elbukott a somogyi fővárosban. Mivel véget ért a bírósztrájk, most már az eddig egységbe tömörülő, tiltakozó játékvezetők a bajnoki mérkőzéseken is sípot vesznek a nyakukba. Közülük a Pálla—Benczur—Török R. hármas dirigálja majd a mai kaposvári derbit. Szintén a mieinkkel kapcsolatos az a információ, miszerint a jövő szombatra kisorsolt Körmend—Olaj találkozót egy nappal előbb, azaz pénteken 19 órakor rendezik meg a Rába-parti városban.        

A 7. forduló további párosítása:Sopron—Atoemerőmű 86-96. Szombat: Kecskemét—Pécs, Debrecen—Körmend, Albacomp—EnterNet, 18, Zalaegerszeg—Dombóvár, 18.30 Falco—Nyíregyháza (2009. 02.07.)

Címkék#Pór Péter
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!