Sport

2008.12.30. 15:06

Hajnalig tartott a focicsata az újszászi sportcsarnokban

Tizenhat csapat — az együttesekben Alattyán, Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, Jászberény Jászladány, Jászárokszállás, Újszász, Tiszasüly, Rákóczifalva, Szolnok, Zagyvarékas igazolt labdarúgói és lelkes amatőrök — lépett parkettre Újszászon, a reggel nyolctól másnap hajnali egyig tartó XVII. Bejgli Kupán, melyen nem pénzdíjért, hanem egy 133 centiméteres bejgliért és serlegért viaskodtak a résztvevők.

G.J.

Földi János és Varga Sándor játékvezetésével négy négyes csoportban,
selejtezőkkel kezdődött a torna. A körmérkőzéseket követően az első kettő jutott az egyenes kieséses rendszerben zajló főtáblára. A délelőtt
mutatott játék alapján mindenki a címvédő Lendület FC-t és a berényi,
ladányi, kecskeméti, szentgyörgyi csapatokban játszókból álló
Jászalsószentgyörgyöt várta a döntőbe. Meglepetésre azonban a tavalyi
győztes már a legjobb négy közé sem tudott bekerülni. Sőt, a Szilvási
Ferenc által vezényelt, minden évben induló és korábban többszörös győztes Retrókák is súlyos vereséggel búcsúztak a tornától.
Eredmények: Vak SE (Jánoshida)—Flash (Újszász) 5-0, Névtelenek
(Újszász)—Lendület FC (Szolnok) 2-2, hetesekkel 6-5. Keselyűk
(Újszász)—Retrókák (Újszász) 9-1, Jászalsószentgyörgy—Két009 (Szolnok) 4-3.

Az elődöntőkben a Vak SE 3-1-re verte az újszászi Névteleneket, a Keselyűk pedig döntőnek is beillő nagy mérkőzésen búcsúztatták a
Jászalsószentgyörgyöt (6-3). Ebbe a győzelembe aztán bele is fáradtak a
„madarak”. Az éjfél után kezdődő fináléban ugyan Rézsó Tamás szögletéből Szarvák Norbert hatalmas gólt bombázott a hálóba, és ezzel sokáig 1-0-ra vezettek is a Keselyűk, ám Berényi Róbert három találatával fordított a Vak SE. Tóth Gábor és Bezzeg László két gólja pedig fölényessé (6-1) is tette a jánoshidai és szászbereki játékosokból — Alapi József, Tóth Gábor, Berényi Róbert, Vasas László, Sándor Gergő, Bezzeg László, Gazsi István és Pomázi János — álló Vak SE győzelmét.

Jászalsószentgyörgy, Jászberény Jászladány, Jászárokszállás, Újszász,

Tiszasüly, Rákóczifalva, Szolnok, Zagyvarékas igazolt labdarúgói és lelkes amatőrök — lépett parkettre Újszászon, a reggel nyolctól másnap hajnali

egyig tartó XVII. Bejgli Kupán, melyen nem pénzdíjért, hanem egy 133 centiméteres bejgliért és serlegért viaskodtak a résztvevők.

G.J. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!