Sport

2009.01.28. 11:44

Már hivatalosan is Vígh Tibor a Jászberény szakvezetője

Néhány napja még csak szóbeszéd témája volt, hogy a Jászberényi SE labdarúgó szakosztályája megválik a csapat vezetőedzőjétől, Földesi Károlytól. Mára viszont már kinevezték utódját is, Vígh Tibort.

Gelei József

— Kedden önöktől tudtam meg, hogy az új vezetőség nem velem képzeli el a jövőt és új edzőt keres a tavaszi folytatásra. Nekem senki sem szólt, így az esti edzést is én tartottam — felelte érdeklődésünkre a kék-fehér legénységet ősszel a 13. helyre vezénylő Földesi Károly. — A helyzet tulajdonképpen mára sem változott, mindezidáig egyetlen vezető nem jött ki a pályára, hogy tájékoztasson akár engem, akár a játékosokat a változásokat illetően. Azt hiszem, egy normálisan működő klubnál nem arra kellene várni, hogy szertáros bácsitól megtudja a szakvezető, hogy kirúgták.

Hat játékos már távozott az őszi keretből

Az őszi idényben a JSE színeiben pályára lépett játékosok közül már több meghatározó is távozott az elmúlt napokban. Hídvégi Sándor az MTK-ban, Despot Viskovic Diósgyőrben, Póti Krisztián Bőcsöt, Majzik Bertalan Tápiószecsőn, Murinai Barnabás Baján, míg Németh Gyula Tiszafüreden folytatja pályafutását.

—Tudomásunk szerint utódja viszont már alá is írta szerződését?
— Az az igazság, hogy ezt már én is hallottam, így nem marad más lehetőségem, minthogy bemegyek az öltözőbe, sok sikert kívánok a fiúknak és elbúcsúzok tőlük. Arra azért kíváncsi leszek, hogy gondolják a vezetők a szakítást, ugyanis immár öt havi béremmel és prémiummal tartozik a klub, ráadásul a szerződésem júnus 30-ig szól. Márpedig az MLSZ rendelkezése értelmében addig senki nem szerződtethet új edzőt, míg a régivel nem rendezte le a vitás ügyeket.

Nem egyszerű a helyzet, nincs irigylésre méltó helyzetben az új szakvezető, aki nem más, mint a Szolnoki MÁV FC tavalyi "sikeredzője", a Tisza-partiakkal a Ferencvárost megelőzve ezüstérmet szerző Vígh Tibor.
— Felgyorsultak az események, a hét végi beszélgetés után kedden este már meg is egyeztem a szakosztály vezetőivel — tájékoztatta lapunkat az új mester. — Hivatalosan február 1-től veszem át a csapat irányítását, de természetesen nem szeretnék addig várni, hiszen így is jelentős lépéshátrányba kerültünk riválisainkkal szemben. Amint elődömmel, Földesi Károllyal megegyeztek a vezetők a szerződésbontásról, azonnal munkába állok. Sajnos nagy "vérveszteséget" szenvedtünk el a télen. Több meghatározó játékos is távozott a klubtól, ráadásul míg nem rendezik a labdarúgók felé az adósságot, nehéz lesz bárkit is idecsábítani. Márpedig erősítésre szükségünk van, hiszen sem létszámában, sem minőségében nem olyan a keret jelenleg, hogy reális esélyünk legyen a bentmaradás kiharcolására. A cél pedig egyértelműen az, hogy a következő bajnokságban is másodosztályú csapata Jászberénynek.
Öt hét és folytatódik a másodosztályú labdarúgó bajnokság. Ennyi idő áll a rendelkezésére Vígh Tibornak, hogy ütőképes csapatot hozzon össze. A múlt héten felállt új vezetőségnek viszont csak napjai vannak, hogy rendezze az adósságokat, különben kifut az átigazolási időből, s nem lesz olyan labdarúgó, aki magára öltse a gárda kék-fehér mezét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!