Sport

2009.01.18. 10:22

Olasz kapust tesztelt a Szolnoki MÁV FC

A Szolnoki MÁV FC NB II-es labdarúgó csapata tíz nappal azután, hogy megkezdte felkészülését a bajnokság tavaszi idényére, szombaton lejátszotta első előkészületi mérkőzését.

SZOLJON

Az első osztályú Kecskemét minden igényt kielégítő műfüves pályáján szép számú közönség előtt, verőfényes napsütésben találkoztak a tavalyi riválisok.
Kecskemét-Szolnoki MÁV FC 4-1 (2-1)
Kecskemét, 200 néző, vezette: Kőrösi
KTE (I. félidő): Mitrovic - Pelicsics, Lovric, Némedi, Kozmin - Szabó T., Csukics, Kormos, Litsingi - Montvi, Balogh M. II. Félidő: Tóth Z. - Schindler, Gyagya, Grkinincs, Farkas - Menyhárt, Ábel, Bagi, Yannick - Hegedűs, Csordás.
Szolnok: Zaccagnin - Szalai (Kotula), Antal, Balogh P., Kerényi - Széki, Mile, Zana (Tóth) - Bozori (Tisza) - Kotula (Bezzeg), Germán.
Gólszerzők: Szabó T., Balogh M., Yannick, Hegedűs, ill. Bozori
A Tisza-parti gárda keretéből többen is hiányoztak az idei esztendő első összecsapásán. Az új szerzemény, Makra Zsolt és Hullám Attila, valamint Kiss Károly és Freud Gábor mellett a két kapus, Rézsó Péter és Kolláth Ferenc is kisebb sérüléssel bajlódik, így kapóra jött Vágó Attila vezetőedzőnek, hogy egy olasz kapust ajánlott tesztelésre Geinzwein Ferenc. Így a KTE ellen Zaccagnin őrizte 90 percen keresztül a kék-fehérek kapuját.
A mérkőzés első gólját Bozori Balázs szerezte, vezetéshez juttatva a szolnoki legénységét. Sokáig azonban nem örülhettek az előnynek a vendégek, ugyanis az ősszel még a Tiszaligetben szerepelt, januárban Kecskemétre visszatért Szabó Tamás gyorsan egyenlített, majd a szünet előtt nem sokkal Balogh is bevette Zaccagnin kapuját.
A térfélcserét követően teljes "sort" cserélt Sivic mester. A friss erős aztán a második 45 percben még kétszer betalált a szolnoki hálóba, magabiztosság téve ezzel a vendéglátók győzelmét. A szolnokiak színeiben ezúttal bemutatkozó Széki Attila - tavaly még éppen a KTE-nek adta kölcsön a fiatal játékost az Újpest - jó benyomást tett a találkozóra kilátogató szurkolókra, erőssége lehet a Tisza-parti alakulatnak a tavaszi folytatásban.
A Szolnoki MÁV FC együttese a tervek szerint legközeleb szombaton, Turán lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!