Sport

2009.02.28. 16:42

Jászberényben meccseltek a szolnoki csapatok

A labdarúgó NB II. tavaszi idényének rajtjára készülő Szolnoki MÁV FC gárdája egy nappal az Újpest elleni (3-3) mérkőzés után szombaton délelőtt lejátszotta utolsó előkészületi találkozóját.

SZOLJON

Bár ellenfélnek egy másik megyeszékhelybeli együttest, az NB III-as Spartacust választották a kék-fehér klub vezetői, az összecsapásra mégis Jászberényben került sor, lévén változatlanul használhatatlanok a szolnoki labdarúgó pályák.
Szolnoki MÁV FC—Sz. Spartacus 4-2 (3-0)
Jászberény, 100 néző
MÁV: Rézsó — Rebecsák, Szalai, Germán, Kiss K. — Széki (Háda), Freud, Hullám, Tóth N. (Dömök) — Belényesi (Bujáki), Kotula (Tisza). Edző: Vágó Attila.
Spartacus: Koncz (Kiri) — Léc (Szakács), Urbán-Szabó, Boda, Gódor (Felföldi)— Szoboszlai, Dálnoki, Horváth Cs. (Bálint), Lengyel (Rónyai) — Ábel (Benedek), Sárkány (Ruskó). Edző: Gömöri Béla.
Gólszerzők: Belényesi 2, Széki, Hullám, ill. Ruskó, Benedek
A berényi műfüvesen jó iramú, élvezetes, gólgazdag összecsapással zárta téli felkészülési mérkőzés-sorozatát a MÁV FC gárdája. Vágó Attila vezetőedző, az Újpest és a Spartacus ellen a keret valamennyi játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, csupán a sérüléssel bajlódó Antal Gábor és Mile Krisztián kapott felmentést a találkozók alól. A pénteken könnyebb sérülést szenvedett Kőkúti Tamás sem lépett pályára a Szpari ellen, ám remélhetően a most hiányzó hármas a Kazincbarcika elleni bajnoki rajton - március 6., szombat, 14.30 - már bevethető állapotba kerül. A MÁV védelme ezúttal soha nem látott összeállításban lépett pályára, ám az első félidőben így is kimondottan jól muzsikált. A szünet után, mikor már négy ifjúsági korú labdarúgóját is bevetette a ligetiek szakevezetője, Ruskóék kétszer is bevették Rézsó Péter kapuját.
Az NB III-as gárdát akár "kis-MÁV"-nak is nevezhetnénk, hiszen nem kevesebb, mint tíz játékosa szerepelt hosszabb-rövidebb ideig a Tiszaligetben. Így például az a Benedek Nándor is, aki korábban Salgótarjánba, most pedig a Spartasusnál szerepel kölcsönben, a minél több játéklehetőség érdekében. Ezúttal nevelő-egyesülete vezetőinek góllal bizonyított a fiatal csatár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!