Sport

2009.04.20. 14:11

A mezőtúri Kedves Roland az ötödik helyen ért célba

Csodálatos, szinte nyári időjárás köszöntötte azt a 11.900 embert, akik úgy gondolták, részt vesznek a minapi T-Home Vivicittá Városvédő Futáson, a Margitszigeten. A budapesti Vivicitták mintegy negyed évszázados történetében soha ennyien nem vettek még részt egyszerre az eseményen.

VCS

A sportolni vágyók négy táv közül választhattak: indulhattak a 12 kilométeres Vivicittán, a 6,5 kilométeres Midicittán, a 3,5 kilométeres Minicittán, és a 2,8 kilométeres gyalogláson, az eseményen Szolnok megyei futók is rajthoz álltak.

A nap fénypontjaként startolt el a 12 kilométeres Vivicittá mezőnye, méghozzá Vereckei Ákos olimpiai-bajnok kajakozó rajtjelére. A hatalmas futótömeg perceken keresztül hömpölygött keresztül a célkapun. A férfiaknál Ott Balázs a 10. kilométerig az élen haladt, tovább azonban nem tudta őrizni vezető pozícióját, így a hazánkban élő etióp Erkolo Ashenafi szakította át elsőként a célszalagot. A mezőtúri atléták közül  Kedves Roland volt érdekelt. Róla azt kell tudni, hogy az elmúlt hetekben több megméretésen is elindult Köztük a csákvári mezei futó bajnokságon a  tizenegyedik, míg azt követő szerencsi félmaratoni ob-n a a huszadik helyen végzett. Az előbbi viadalon második, míg az utóbbin első lett a csapatversenyben. Ezúttal az ötödik helyen ért célba a túriak kiválósága. A nőknél először a mindössze 14 éves Fuchs Renáta vezetett az első kilométereket, majd Bátai Réka állt az élre, előnyét pedig egészen a célig tudta tartani. A győztesek után több mint egy óráig folyamatosan érkeztek a célba a futók, boldogan, elégedetten mosolyogva teljesítették a tavasz legnagyobb futóversenyét.

A díjak átadásában Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó segített: kisorsolta a résztvevők között a támogatók ajándékait, és a Vivicittá legjobbjait is ő köszöntötte a dobogón.
A 24. T-Home Vivicittá Városvédő Futással végérvényesen beindult a tavaszi futószezon.

Eredmények
12 km, férfiak: 1. Erkolo Ashenafi 36:40 (etióp), 2. Ott Balázs (Pécsi FK) 37:17, 3. Csillag Balázs (Szekszárd) 37:29, 4. Szabó Gábor (Sashegy) 38:37, 5. Kedves Roland (Mezőtúri SE) 38: 53, 6. Kustos Szabolcs (Vasas) 39:35.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!