Sport

2009.04.21. 19:02

Sportleg - díjak Jászberényben

A hagyományoknak megfelelően ismét megrendezték Jászberényben a Sportleg - díjak átadási ünnepségét. A Déryné Művelődési Központ dísztermében kedd kora este megszervezett eseményre azokat az eredményes sportolókat és edzőiket hívták meg, akik az elmúlt évi, kiemelkedő teljesítményükkel öregbítették a város hírnevét.

BCS

Az önkormányzati elismerés odaítélésekor volt miből válogatni a városban, hisz rengeteg figyelemre méltó eredmény született a legkülönfélébb sportágakban.

Az eseményen Szántai Tibor az önkormányzat egészségügyi és sport bizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket, a díjátadót pedig dr. Gedei József polgármester nyitotta meg. Mint mondta az ünnepség kapcsán Pierre de Coubertin, az olimpiai eszme felélesztőjének hitvallása, „a nem a győzelem, a részvétel a fontos”, illetve Martina Navratilova másfél évszázaddal későbbi kijelentése, miszerint igen is a győzelem is fontos a versengések alkalmával idéződött fel benne.

Valóban fontos a részvétel, ugyanakkor nagyon fontos a győzelem és az eredmény is, amit a berényi sportolók egyaránt megtapasztalhattak már. Az önkormányzat feladata, hogy mindehhez a feltételeket, amennyire csak erejéből telik biztosítsa. A polgármester a sportolókon kívül megköszönte a szülők és az edzők áldozatkész és rendkívül fontos és eredményes munkáját is. Később Nagy András alpolgármester hozzátette, hogy igazi példaképként állhat a városban mindenki előtt a fiatalok munkája, Jászberény színe java megmutatkozhatott ezen a délutánon.

A város legjobb utánpótlás csapatává választották a Dance Fitness SE utánpótlás csapatát. A legjobb női sportoló ez alkalommal Darázs Rózsa a JSE rövidpályás gyorskorcsolyázója (Edző: Belovai József és Telegdi Attila). A legjobb férfi sportoló Szöllősi Szabolcs JSE nagypályás gyorskorcsolyázója (E.: Merényi József). A legjobb utánpótlás leány sportoló Szekeres Krisztina a Jászberényi Yakuzák SE karatékája, a legjobb fiú utánpótlás sportoló szintén ebből az egyesületből került ki Zrupkó Ádám személyében (E.: Agócs Tibor). A képviselő-testület különdíját a múlt évi teljesítménye alapján Böjti Boglárka és Tóth József a Klapka ISK karatékái (E.: Garamvölgyi Mihály), illetve Darabont Diána és Soós László a JSE ITF Kondor Taekwon-do Szakosztály karatékái (E.: Eperjesi Nándor), nem utolsó sorban pedig Fülöp Petra a Jászberényi Lovas Baráti Kör versenyzője (E.: Horváth Róbert, Bánáti Miklós) vehették át.

A Jászberény Város Sportjáért Emlékérem idén Turcsányiné Pesti Editet a lehel vezér Gimnázium testnevelés-földrajz szakos tanárát illette. Az önkormányzat egészségügyi és sport bizottsága különdíját a Belvárosi Általános Iskola szivacskézilabda csapata (Felkészítők: Oláhné Harsányi Mária és  Simonné Hudra Erzsébet), valamint a JSE U-15 ös labdarúgócsapata (E.: Eszes Kornél) nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!