Sport

2009.05.29. 19:07

Három ezüstérmet szereztek a Tisza-parti versenyzők az ORV-n

A napokban a csehországi Rasicében evezős regattát rendeztek az utánpótlás számára.

Varga Cs.

Az Olimpiai Reménységek Versenyén a serdülőkorúak ragadtak lapátot. A magyar színeket többek között hat szolnoki sportiskolás képviselte, akik csapathajókban voltak érdekeltek. Közülük a kormányos nélküli kettesben második lett a Rácz Milán—Gregor Zsolt duó. Szintén a második helyen kötött ki az a kormányos nélküli négyes, melynek tagja volt két szolnoki evezős, Nagy Árpád és Novák Zsombor. Ugyancsak ezüstéremnek örülhetett az kormányos nélküli négyes, melyben két Tisza-parti  versenyző, Molnár Barbara és Erdélyi Zsófia forgatta a lapátot. A szolnoki fiatalok Molnár Dezső és Tóth Frida tanítványai.

Az ifjúsági korosztály számára egyben válogatónak számított a rasicei viadal. A tét a kvalifikáció megszerzése volt az augusztusi franciaországbeli világbajnokságra. Női kétpárban a szolnoki Abid Syhamnak a győri Szekér Julia volt a társa. A csapat ezúttal az ötödik helyen végzett. A mieinket nemcsak külföldi egységek, hanem egy magyar páros is megelőzte. Ezért minden bizonnyal Abid Syham és Szekér Júlia nem párosban, hanem a nyolcasban lehet majd világbajnoki induló. Az, hogy helyük van a vb-csapatban a jövő hét végi velencei vidékbajnokságon bizonyíthatják. A szintén a szolnoki sportiskolában cseperedő Vallyon Bence és Novák Edvin a két győri fiúval, Bárfai Péterrel és Vermes Péterrel az oldalán jól küzdött mind az előfutamban, mind pedig a döntőben. Végül a kormányos nélküli négyes a második helyen ért célba.

A négyes következő megméretése a szlovéniai Bledben lesz, ahol hasonló jó eredménnyel kvalifikálhatja magát az augusztusi világbajnokságra. Egy biztos, a szolnoki evezősök e hétvégén sem fognak unatkozni, hiszen közülük mintegy hatvanan fognak majd lapátot a Győri Kupa elnevezésű
viadalon.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!