Sport

2010.11.08. 14:34

Annyian támadtak rá, hogy már nem is érezte a rúgásokat

A hét végén a szabadkígyósi futballpályán egy szabálytalanságot látva az önmagukból kivetkőzött szurkolók azonnal elégtételt vettek a vendég jánoshidaiak kapusán. A találkozó 67. percében, 2-0-s hazai vezetésénél átugráltak az alacsony korláton, betódultak a pályára, megverték, megrugdosták a letepert portás. Még a fia segítségére siető, egyébként Békéscsabán élő édesanya sem úszta meg a garázdák tettlegességét, ujját kicsavarták, lökdösték.

GJ

— Egy hosszan előrevágott labdára egyszerre rajtoltunk a hazaiak csatárával. Én a tizenhatoson kívülre futva próbáltam meg menteni, ám eltolta mellettem a lasztit, mire ütköztünk — elevenítette fel az eseményeket Ulviczki Attila, a jánoshidaiaik kapusa. — Elismerem a szabálytalanságot, a játékvezető le is fújta az esetet. Én felkelve a földről elindultam a labdáért. A szögletzászló közelében azt vettem észre, hogy egy 130 kilós szurkoló átugrik az alacsony kerítésen, nyakon önt sörrel, majd rám veti magát. Az ötösig menekültem előle, ott letepert a földre, mire 8-10 szabadkígyósi drukker is követte. Pillanatok alatt több játékos kapcsolódott be a bunyóba, megpróbáltak kiszabadítani az őrjöngők karmaiból. Szerencsémre annyian voltak rajtam, hogy a rúgások nem értek el, így viszonylag épp bőrrel megúsztam az esetet. Néhány perc alatt aztán sikerült a rendezőknek helyreállítani a rendet, és bekísértek minket az öltözőbe.

— Az egész találkozó ilyen felfokozott hangulatban zajlott, volt valami előjele, hogy balhé készülődik?
— Abdszolút semmi. Bár hármat is kénytelenek voltunk cserélni sérülés miatt, de egyik sem kemény belépő miatt történt. Szabálytalanságom sem volt durva, ellenfelem nem sérült meg, ezért is érthetetlen a közönség viselkedése.
— Hogy sikerült elhagyniuk a sporttelepet?
— Egy egész kisbusznyi rendőr érkezett hamarjában a pályára, ők biztosították távozásunkat, sőt egészen Békéscsabáig elkísérték buszunkat. Szeretném minél gyorsabban elfelejteni a történteket, éppen ezért úgy döntöttem, nem is teszek feljelentést.
A képre kattintva galéria nyílik
A képre kattintva galéria nyílik Fotó: BEOL.hu

 

A Jánoshida NB III-as labdarúgó csapatának szakvezetője, Szabó Imre játékos-pályafutása során nem csak megyénk csapataiban, de az élvonalbeli Honvéd együttesében is megfordult. Visszavonulását követően edzősködésre adta a fejét, alacsonyabb osztályú gárdák mellett dirigált NB II-es legénységet is, azaz rutinos, sok nagy csatát megélt sportember. A történtek azonban még őt is meglepték.
—  Ezek szerint a jövőben nem történhet szabálytalanság egyetlen meccsen sem, mert a játékosoknak félni kell a szurkolói felelősségrevonástól — vélekedett Szabó Imre. — Az ilyen viselkedés nem sportpályára való, szerencsére hosszú pályafutásom alatt nem is tapasztaltam még ilyet. A legszomorúbb az egészben, hogy az esetet követően már az egész csapatunkat fenyegették a megvadult drukkerek, csak rendőri kísérettel hagyhattuk el az öltözőépületet.
Ha kíváncsi rá, mikor és milyen elmarasztalás történhet majd a történtek miatt, megtudhatja az Új Néplap keddi számából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!