Sport

2010.11.05. 20:18

Egykori sztárok a jótékonysági gálán

Egész nap pattog majd a futball-labda szombaton Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

VCS

Előbb az Erste Bank Kupa teremfocitorna küzdelmeit rendezik meg, majd egy jótékonysági mérkőzésen a közélet válogatottja a Fradi Old-boys csapatával találkozik.

Mostanság nem ez lesz az első jótékonysági focimeccs, amit az egykori „dekakirály”, Polonkai Zoltán szervez.  

Tavaly előbb Óballán, majd Szolnokon, a Titász-pályán szervezett egy-egy jótékonysági mérkőzést, melynek bevételét a betegséggel bajlódó törökszentmiklósi kisfiú, Kóródi Mihály gyógykezelésére fordították. Idén Abádszalókon, Mezőberényben, legutoljára pedig Szolnokon, a Széchenyi-városrészben rendezett kispályás mérkőzést. Ezek bevételeiből pedig a sokszoros válogatott futballista, Törőcsik András csípőműtét utáni rehabilitációs költségeihez járultak hozzá. A „Foci a hátrányos helyzetű gyermekekért” jótékonysági gálán, amely szombaton körülbelül 17.30 órakor fog kezdődni, a közélet válogatottja mérkőzik a Ferencváros Old-boys csapatával.

Mint megtudtuk, a közélet válogatottjában Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, dr. Borbély Zoltán, az MLSZ elnökségi tagja, dr. Kolláth György alkotmányjogász, és több ismert személyiség mellett egykori válogatott focisták:  Kiprich József, Vincze István és Zámbó Sándor is pályára fognak lépni.

Kiprich József a nyolcvanas években az egyik legjobb magyar csatárnak is számított. Később a holland Feyenoord színeiben ontotta a gólokat. A népszerű Kipu évek óta fellép a jótékonysági mérkőzéseken.
— Polonkai Zoli barátom évek óta meghív különböző meccsekre, s ha időm engedi, szívesen jövök. Szombaton is pályára fogok lépni a gálán, ami egy nemes cél érdekében fog történni — mondta Kiprich József.
A Ferencváros Old-boys soraiban a tervek szerint az egykori világválogatott Détári Lajos, Ebedli Zoltán, Keller József, Balogh Tamás, Bánki József, Wukovics László újra szerelést ölt majd. A csapatok edzői dr. Tóta Áron, Törőcsik András és Mészáros Zsolt lesznek.

Mint Polonkai Zoltán jelezte, a bejáratoknál a nézők, attól függően, hogy mekkora belépődíjat tudnak vállalni, különböző — piros, fehér, zöld — színű karszalagot kapnak. A szponzorok jóvoltából értékes nyeremények, többek között lovardaszolgáltatás, sétakocsikázás limuzinnal, és egy hízott sertés találnak gazdára. Az egyik legértékesebb díj pedig egy hosszú hétvége lesz, amit a nyertes másodmagával a tiszaszőlősi Szőlőszem farmon tölthet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!