Sport

2010.11.26. 13:41

Elég volt belőle, kitették a szűrét a kedvencnek

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében még idén le kell játszani az NB I-es bajnokság tavaszi első két fordulóját. Kérdéses azonban, hogy a pályák játékra alkalmas állapotban lesznek-e. Szombathelyen például már a szerdai kupameccset is el kellett halasztani. A MÁV FC gárdája mindenesetre már pénteken elutazott a vasi városba.

Gelei József

Az élvonalbeli bajnokság újonca, a Szolnoki MÁV nem szenved kilométerhiányban az elmúlt napokban: egy hete buszozni kényszerült Zalaegerszegre, szerdán Kecskeméten lépett pályára, most pedig Szombathelyre szólította a kötelesség.

- Mi mindenesetre úgy készülünk, hogy lesz meccse - felelte érdeklődésünkre a kék-fehérek vezetőedzője, Simon Antal. - A péntek délutáni edzés után útrakelünk, s az éjszakát már a vasi megyeszékhelyen töltjük. A Haladás remek formába lendült az elmúlt hetekben, hazai pályán sorozatban nyerte a meccseit, legutóbb a címvédő Debrecent győzte le meggyőző játékkal 3-0-ra. Hogy jobb lenne számunkra esetleg a halasztás? Megválaszolhatatlan kérdés. Ha pontot, pontokat szerzünk szombaton, akkor jó hogy játszunk, ha vereséget szenvedünk, akkor nem. Nem rajtunk múlik a dolog, készült egy versenykiírás, melyet mindenki elfogadott, így ha a játékvezető úgy dönt, pályára kell lépnünk.

A keret két játékosára nem számíthat Simon Antal. Hegedűs Gyula súlyos sérülése után ugyan már elkezdte a labdás edzéseket is, de a hosszú kihagyás miatt nem kockáztatják meg szerepeltetését. A januári felkészülést viszont már a csapattal végezheti. Igor Pisanjukot kiállította a játékvezető Zalaegerszegen, s emiatt kétmeccses eltiltást kapott. Ennek ellenére nem csak a Haladás és a Pápa elleni meccsen nem láthatják már a nézők szolnoki színekben.

- Rendkívüli felmondással szerződést bontottunk a Ferencvárostól kölcsönbe érkezett légióssal - tudtuk meg a MÁV FC elnökétől, Ferencz Gábortól. - Sajnos nem az első eset volt, hogy Pisanjuk fegyelmezetlen, indolens viselkedésével sújtotta a csapatot. Először a szegedi kupameccsen kapott piros lapot, akkor részünkről megúszta egy írásbeli figyelmeztetéssel és pénzbüntetéssel. Most 38 perc alatt kiállíttatta magát. Nem hogy erősítést jelentett volna ősszel a számunkra, de hátrányos helyzetbe hozta a csapatot, s ártott a klub jó hírnevének is.
És hogy milyen játéktér vár Szombathelyen a kék-fehérekre?

- A mi pályánk régi, nincs alácsövezve, így a hét közepén még tocsogott a víz rajta, abszolút alkalmatlan volt játékra. Emiatt is voltunk kénytelenek elhalasztani a szerdai kupameccset - tudtuk meg a Haladás menedzser igazgatójától, Tóth Miklóstól. - Most az éjszaka fagyott nálunk, így pénteken reggel meg tudtuk hengerezni a pályát, ám sajnos napközben sokat enyhült az idő, és ismét nagyon mély lett a talaj. Ha erre még szombat délutánig érkezik csapadék, nem tudom, hogy lesz-e mérkőzés.
A Haladás vezetőedzője, Aczél Zoltán nem számthat a Szolnok ellen a térdműtéten átesett Molnár Balázsra, és kérdéses a boksérüléssel bajlódó Sípos Norbert játéka is.

Gelei József -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!