Sport

2010.11.28. 18:39

Színvonalas küzdelmek a birkózó bajnokságon

A karcagi városi sportcsarnok adott otthont a 18. diák kötött fogású birkózó magyar bajnokságnak, mely egyben a Kurucz testvérek emlékversenynek is számított.

DE

A két nap alatt 40 egyesület 122 fiatalja színvonalas, nagy csatákban döntötte el a helyezések sorsát.

A jelenlévők egy perces néma felállással emlékeztek a két hete elhunyt Polyák Imrére, aki minden évben eljött a karcagi versenyre. Polyák Imre három olimpiai ezüstérem után Tokióban sikerült a döntőben is győznie, háromszoros világ-, és tizenkétszeres magyar bajnok volt. 2000-ben az évszázad birkózója kitüntető címet kapta, 2004 óta volt a Nemzet Sportolója.

A versenyt megnyitó dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke tiszteletre méltónak nevezte, hogy a karcagi Kurucz családból négy egymást követő nemzedék adja át fiainak a birkózás szeretetét, majd szólt az öt Kurucz fiú sikereiről. Külön megemlékezett Kurucz Istvánról, aki 65 évig volt a birkózó sport helyi meghatározó szakembere. Varga Mihály államtitkár a nagy élő birkózó legendákra hívta fel a versenyzők figyelmét, s arra kérte őket legyenek tisztában azzal mit akarnak elérni a sporttal az életben. Ha ez a fejben el van rendezve, akkor sokkal könnyebb a győzelem- hangsúlyozta Varga Mihály, aki látványos és szoros küzdelmeket kívánt az indulóknak.  

Megyénk fiataljai közül a karcagi Gaál István szerepelt a legjobban, a 69 kilogrammosok súlycsoportjában a dobogó harmadik fokára léphetett fel.
Eredmények, 29 kg: 1. Váncza István (Érd), 2. Balogh Zoltán (OSP), 3.: Varga Vilmos (Eger) és Vilhelm Zoltán (UTE), 32 kg: 1. Kecskeméti Ferenc (Abony), 2. Magnucz Richárd (Csepel), 3. Szenttamási Rajmond (PBSE)
35 kg: 1. Lévai Tamás (BVSC), 2. Jász Márton (CSABI), 3. Zellei Donát (Dunaferr) és Ferencz Gábor (Vasas),

38 kg: 1. Árdai Márk ( TSC), 2. Kovács Márk (KASI), 3.. Kovács Bence (Érd) és Vida Csaba (Csepel), 42 kg: 1. Csörgő Vilmos (U- KTE-Kiskörős), 2. Szilágyi Martin (OSP), 3. Ladjánszky Ádám (OSP) és Kajtási Olivér (KASI)
46 kg: 1. Zellei Péter (Dunaferr), 2. Bódis Milán ( KASI), 3. Lukács Botond (Csepel-Csabi) és Szűcs Balász (ESMTK), 50 kg: 1. Gégény Dominik (Eger), 2. Szurovszki Patrik (CSABI), 3. Mikó Erik (FTC) és Hidi Kevin (OSP), 54 kg: 1. Szél Balázs (OSP), 2. Román Tamás (STE), 3. Racolta Eduárd (ESMTK) és Tenkés János Püspökladány, 58 kg: 1. Tóth Bendegúz (Monor), 2.: Geiszt Ádám (CSABI), 3.: Kerti Tamás (KSC) és Rizmájer Antal (Csepel),  63 kg: 1. Püspöki Patrik (Baja), 2. Lőrinczy Bence (Abony), 3. Nagy Balázs (Kertvárosi SE) és Fodor Gergely (Kőbánya SC), 69 kg: 1. Horváth Barnabás (KASI), 2.: Kungli Richárd (Sziget SC), 3.: Átkári Tamás (Kaba) és Gaál István Karcag, 76 kg: 1. Benedek Mátyás (Vasas), 2: Lajsz Dominik (Érd), 3.: Kahr Csaba (SZVSE) és Oláh Tamás (Érd), + 76 kg: 1. Csordás Dávid ( Honvéd), 2: Sándor Ferenc (FTC) , 3.: Nagy Benjámin (FTC) és Bilacsics Márk (Csepel).   
 
A csapatversenyt az Orosháza Spartacus nyerte 27 ponttal, 2. Kaposvár, 3. Csepel lett 23-23 ponttal.
A legeredményesebb versenyző Csörgő Vilmos U-KTE-Kiskőrös lett, a legtechnikásabb karcagi Gaál István, a találkozó legjobb bírója az egri Lakatos András lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!