Sport

2010.12.27. 17:17

A Ferencváros és a Kecskemét ellen kezdi az évet a MÁV FC

Amint arról karácsony előtt már beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség 2011. januárjában ismét megrendezi téli terembajnokságát.

Gelei J.

Az indulás nem kötelező az NB I-es csapatok számára, de természetesen elsőbbséget élveztek a nevezéskor. Azóta elkészült a csoportbeosztás: 18 együttes vesz részt a selejtezőkben, míg a Debrecen kiemeltként csak a döntőben csatlakozik a mezőnyhöz.

— Igyekeztünk figyelembe venni a sorsolás elkészítésekor, hogy melyik együttes mikor kezdi a felkészülést és mikor megy edzőtáborba — felelte érdeklődésünkre a torna főszervezője, Erdős László. — Így fordulhatott elő, hogy a Gyirmót mondjuk a nyíregyházi, a Lombard Pápa pedig a szegedi csoportba nyert besorolást.

Az élvonalbeli gárdák közül néhány nem vállalta a szereplést. Így hiányozni fog többek között az őszi bajnok Videoton, vagy éppen a második Zalaegerszeg, ám ott lesz a pályára lépők között a Ferencváros, az Újpest és a Debrecen. A hiányzó helyeket NB II-es együttesekkel töltötték fel a szervezők, illetve a szegedi házigazda két harmadosztályú gárdájából — KITE, Tisza Volán — állít össze egy közös csapatot.

— Sokáig gondolkodtunk mi is az induláson, hiszen nekünk elsődleges célunk, hogy tavasszal kiharcoljuk a bentmaradást az első osztályban — tudtuk meg a Szolnoki MÁV FC klubigazgatójától, Tóth Dénestől. — Végül azonban úgy döntöttünk, hogy tíz nappal a felkészülés megkezdése után belefér programunkba a műfüves tornán való szereplés.

A Tisza-parti gárda illusztris csoportba került, hiszen a Ferencváros és a Kecskemét akár a végső győzelemre is esélyes lehet.
A csoportbeosztás
Nyíregyháza, január 9., A: Nyíregyháza, MTK, Gyirmót. B: Diósgyőr, Tatabánya, Vác.
Szeged, január 15., A: Szeged, Vasas, Lombard Pápa. B: Kecskemét, Szolnoki MÁV FC, Ferencváros.
Szombathely, január 23., A: Haladás, Újpest, Pécs. B: Győri ETO, REAC, Siófok.

A hatcsapatos döntőnek a debreceni Főnix Sportcsarnok ad otthont. A három selejtező győztese mellett a két legjobb második — azaz a helyi fináléban vereséget szenvedett gárdák közül kettő —, valamint alanyi jogon a házigazda DVSC vesz részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!