Sport

2012.04.30. 19:46

Nyert és újra listavezető a MÁV FC

Mivel a Sport Televízió élő egyenes adásban kívánta közvetíteni az NB II Keleti csoportjának hét végi rangadóját a Tiszaligeti Stadionból, a Szolnoki MÁV FC gárdája kénytelen volt hétfőn késő délután fogadni az elmúlt fordulókban remeklő Orosháza legénységét. A kék-fehérek küszködve bár, de megnyerték a derbit és ismét a táblázat élére ugrottak.

Gelei József

Fotós:

Fotós:

Bár a házigazdák sérülések és eltiltások miatt (Antal, Törtei, Szelecki, Mile) komplett védősorukat kénytelenek voltak nélkülözni, így soha nem látott négyessel készülődtek a találkozóra, a kék-fehérek mégis nagy lehetőség kapujában álltak.

- A Békéscsaba megtette nekünk azt a szívességet, hogy pénteken vereséget szenvedett Rákospalotán, azaz amennyiben begyűjtjük a három pontot, újra a táblázat élére ugrunk. Ilyen lehetőséget nem szabad kihagynunk - vélekedett az összecsapás előtt a MÁV FC vezetőedzője, Romanek János.

Azt már csak mi tesszük hozzá: a viharsarkiak két meghatározó játékosát, Makra Zsoltot és Pozsár Gábort kiállította a játékvezető a REAC ellen, azaz a jövő heti, "tavasz rangadójának" titulált Békéscsaba-Szolnok derbin nem léphetnek pályára.

Szolnoki MÁV FC-Orosháza 2-1 (2-1)
Tiszaligeti Stadion, 500 néző, vezette: Becséri Dániel (Viszokai, Becséri G.)

MÁV: Tóth Z. - TISZA, Pintér L., Papp Sz., B. Tóth - Lengyel, ZOVÁTH, Mundi (Rokszin, 78.) -  Szepessy (Törtei, 61.), Vári (Urbán-Szabó -, 86.) - KOCSIS D. Edző: Romanek János.
Orosháza: Molnár T. - Milenkovics (Randelovics, 44.), Futaki, Szabó A., Szabó N. (Bozoki, 72.) - Szűcs D., Kerepeczki, Petneházi, VÉGH - Ács, Tóth D. (Lupsa, 81.). Edző: Major László.
5. perc: Petneházi emelt a szolnoki tizenhatosra, Tóth Dániel a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről elhamarkodott Tóth Zoltán kezébe lőtt.

15. perc: Lengyel a felezővonaltól remekül varázsolta a labdát Szepessy lábára a tizenhatos vonalán, aki ugyan remekül fordult vele kapura, ám hosszan tette maga elé, s így Molnár könnyedén felszedhette előle.
23. perc: Ugyan enyhén fogalmazva sem volt nagy az iram, ám a hirtelen jött rekkenő hőség miatt "ivószünetet" rendelt el a játékvezető.
25. perc: Tóth Dániel jobbról belőtt labdája Pintér László kezén változtazott iránt, a közelben tartózkodó játékvezető azonnal a büntető pontra mutatott.  Petneházi jobb sarokra tartó tizenegyesébe ugyan Tóth kapus bele tudott ütni, ám a labda így is hálóban landolt, 0-1.
31. perc: Egyenlítési alkalmat hagyott ki a Szolnok: Kocsis elhozta a labdát a "balettező" Futaki mellett, ám az ötös sarkán, óriási gólhelyzetben addig várt a lövéssel, míg a hibázó védő szögletre mentett előle.

35. perc: Vári a jobb oldali vonal mellől indította a bal oldalon felfutó B. Tóth Balázst, a hátvéd az alapvonalról remekül kanyarított középre, ahol nagy lendülettel érkezett Kocsis és védhetetlenül fejelt a hálóba, 1-1.
43. perc: Milenkovics aludt el Kocsis  mellett a tizenhatoson belül, a csatár pontosan tálalt középre, ahol bár Szabó Norbert menthetett volna, a labda elpattant tőle, érkezett Tisza Kálmám és a tizenegyespontról a bal felső sarokba lőtt, 2-1. Az esetnél Milenkovics vállsérülést szenvedett, a mentők látták el sérülését.

59. perc: Gyors jobb oldali orosházi támadás végén Randelovics fejelhetett középen, Tóth Zoltán azonban biztosan hárított.
60. perc: Tisza Kálmán a jobb oldali alapvonal közeléből pontosan adott középre, azonban Mundi a tizenegyespontról, tiszta helyzetből gyengén lőtt, Molnár a jobb saroknál menteni tudott.
67. perc: Vári remekül indította a lyukra futó Tiszát, a hazaiak saját nevelésű játékosa a jobb sarkot célozta meg, ám a kivetődő Molnár nagy bravúrral belekapott a labdába.

85. perc: Randelovics túl erősen gurított középre a bal oldali ötös sarkáról, Lupsa elől a kivetődő Tóth Zoltán felszedte a labdát.
Három vereség után rendkívül fontos volt, hogy begyűjtse a három pontot a szolnoki legénység. Nos ugyan ezúttal nem játszott jól a kék-fehér gárda, de küzdőszellemének köszönhetően megnyerte az összecsapást, így ismét a tabella élére ugrott.

Így látták a szakvezetők

Romanek János: - Három vereség után az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, ezért kúsztunk-másztunk. Úgy érzem a harmadik gól is bennünk volt, kár, hogy elhibáztuk a ziccert.
Major László: - A második félidőben a Szolnok fizikálisan fölénk nőtt, nem tudtunk mit kezdeni magas, erős támadóikkal, bár a pontszerzés azért benne volt a mérkőzésben.

Gelei József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!