Sport

2012.07.07. 10:31

Nagy Öcsi díjat kapott

A ceglédi labdarúgósport százéves évfordulóját ülték a minap a Pest megyei városban. A jeles eseményen elismerést kapott Nagy Ferenc labdarúgó, aki egykoron a Ceglédi VSE soraiban nevelkedett. Öcsi, akit ma is mindenki így szólít, a Szolnoki MTE csapatánál lett ismert és elismert futballista.

VCS

– Gratulálunk az elismeréshez.
– Köszönöm szépen – kezdte az egykori kiváló játékos, ma a KISOSZ megyei elnöke, aki vendéglátós tanulókat vizsgáztatott az egyik szakiskolában, onnan érkezett szerkesztőségünkbe.
– Tulajdonképpen három egykori ceglédi focistát, dr. Halász Mihályt, Keresztúri Andrást és engem köszöntöttek a ceglédi vezetők a klub centenáriuma alkalmából. Jólesett, hogy gondoltak rám, hiszen a CVSE-ben nevelkedtem, ott lettem ifjúsági válogatott. Teszem hozzá 16 éves koromban már a felnőtt csapatban is bemutatkoztam. Négy esztendő múltán már Szolnokon, az MTE színeiben szerepeltem. A 18 hónap katonaság kivételével tíz éven át erősítettem az MTE csapatát.
– Cegléden elismerték a futballmúltját, Szolnokon pedig tavalyelőtt ünnepelték a MÁV SE centenáriumát. Meghívták az ünnepségre?
– Természetesen kaptam meghívót az eseményre, de külföldi utam miatt nem tudtam jelen lenni.    

– Bizonyára milliószor feltették már Öcsinek a kérdést, miért nem váltott, igazolt el Szolnokról, valamelyik NB I-s gárdába? Hiszen a futballtudása adott volt a magasabb osztályhoz.

– Mindig jól éreztem magam Szolnokon és a klubnál is, meg úgy voltam vele inkább itt legyek első, mint másutt utolsó. Voltam B válogatott az MTE-ből, ahol mindig is megbecsültek.
– Szó volt már a MÁV-ról is, anno legendás nagy csatákat vívott egymással a két szolnoki csapat.

– Nem mindig szerepeltünk egy osztályban, mikor igen akkor tényleg igazi, jó meccsek voltak a városi rangadók, de mindig sportszerűek. Nem is emlékszem olyanra, hogy a két csapat összecsapásán bárkit is kiállítottak volna. Lehet mondani, hogy emberileg jó kapcsolatot ápoltunk a MÁV játékosaival is. Az más kérdés, hogy a pályán ez nem érződött, mert ott nincs barátság. Egy biztos: jók voltak azok a városi derbik, mert egy héttel előtte, majd utána is sokáig arról beszéltek az emberek. 
– Az előbb említette a futballbarátságot, a hetvenes évek elején állítólag nem egy „barátságos” eredmény született az MTE meccsein.

– Tudom mire gondol, és vágjunk is a közepébe. Azt mondták ránk, hogy öreg játékosok vagyunk, és nem akarjuk az NB I-et, ezért eladjuk a mérkőzéseket. Mi nagyon akartuk az első osztályt, és bizonyítottuk 1973-ban, mikor az NB I-es csapatokat sorra vertük a Magyar Kupában, hogy ott lenne a helyünk. Az más kérdés, hogy nemcsak mi játékosok tehettünk arról, hogy nem sikerült a felsőbb osztályba jutás.
Nagy Ferenc, vagyis Öcsi  miután abbahagyta a játékot, sem szakadt el a futballtól. Hiszen technikai vezetőként évekig dolgozott az MTE-nél és a MÁV-MTE-nél, 1981 óta azonban nem tölt be funkciót Szolnok labdarúgásában. Mint mondta civil munkája és vállalkozásai tökéletes elfoglaltságot jelentenek számára. Cegléden szerencsére nem feledkeztek el róla.

VCS -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!