Sport

2012.10.14. 12:45

Magabiztos vendégsiker a sportcsarnokban

Adria Liga negyedik fordulójában a Szolnoki Olaj KK 25 pontos vereséget szenvedett montenegrói vetélytársától a Tiszaligetben.

Szoljon.hu

Fotó:

Azonos mérleggel, egy győzelemmel és két vereséggel álló, közel hasonló játékerejű csapatok találkoztak a Tiszaligetben. A kép let egyszerű volt, aki győz az lépéseleőnybe kerül vetélytársával szemben. A hazajában hatszoros bajnok és kupagyőztes Buducsnosztról annyit, hogy az Adria Liga elmúlt kiírásban elődöntős volt.

Állományából négy ember szerepelt abban a montenegrói válogatottban, amelyik a nyáron veretlenül, csoportelsőként végzett az Eb selejtezőn, megelőzve többek között az izraeli és a szerb nemzeti csapatot. Ez utóbbi szép eredménynek számít, már csak azért is mert a magyar válogatott csupán a harmadik helyen végzett csoportjában.  Visszatérve az Adria Ligára, a magyar bajnok Olajnál mindenki a fedélzeten volt, a győzelem reményében várta az együttes a montenegrói bajnok elleni összecsapást.
    
Szolnoki Olaj KK–Buducsnoszt Podgorica 50-75 (6-26, 17-16, 15-15, 12-18).

Képgaléria a mérkőzésről

Tiszaligeti sportcsarnok, 1631 néző. Vezette: Balasevics, Glisics, Jurak (szerbek).
OLAJ KK: . Simon 10/3, Horváth Á. 2, Watson 2, Gay 2, BÁDER 14. Csere: Németh I. 4, Kalve 9, Grebenár, Fodor M. 3/3, Markovics 2, Szabó M., Csaba Gy. 2.. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics, Kmézics Zorán.
BUDUCSNOSZT: Bost 6/6, Mihailovics 5/3, POPOVICS 5, Vitkovac 7/3, Lee 4. Csere: M. Popovics 6/6, M. Milosevics, S. MILOSEVICS 10, BUNICS 17, Nikolics, IVANOVICS 15/6. Vezetőedző: Dejan Radonjics.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-10, 8. p.: 5-21, 14. p.: 15-33, 18. p.: 21-40, 24. p.: 31-49, 28. p.: 33-55, 34. p.: 42-59, 38. p.: 44-69.

,,Nyugodj békében Ferdi"! Ezzel búcsúzott az Olaj tábor a magyar válogatott és a Paks fiatal kosárlabdázójától, aki a napokban hunyt el szívbetegségben. Mellette még három kiváló sportemberre is megemlékeztek Kassai Ervin egykori kiváló játékvezetőre, Ékes Tamás egykori kaposvári edzőre és Gyurasits István egykori kiváló válogatott játékosra, ők hárman is a napokban távoztak el közülünk.

Nagyon bekezdett az elején a Buducsnoszt, mire a hazaiak a táblára néztek, a vendégek már 10-1-re vezettek. Pór Péter időt kért és próbálta rendezni a sorokat, de nem sokat tudott tenni a mester, mert a montenegróiak továbbra is szárnyaltak míg az övéi nem lelték a fonalat. A mieink közül Báder a negyedik percben dobta a csapata első mezőnykosarát. A folytatás sem sikerült a mieink számára, akik mindössze két akcióból dobtak az első negyedben. A közönség szurkolt és elégedetlen volt a bíráskodással, a játékvezetői trió ugyanis minden egyes labdát a vendégeknek ítélt.

Talán még soha nem volt rá példa, hogy egy csapat húsz ponttal vezessen már az első negyedben a Tiszaligetben, most ezt megtette a Buducsnoszt gárdája. A folytatásban mindent megpróbált az Olaj, de a vendégek minden egyes próbálkozást visszavertek és a 15. percben is tartották 20 pontos előnyüket. Pór Péter kikérte újabb idejét, próbálta forgatni csapatát, de továbbra sem sikerült semmi. A Buducsnoszt magabiztosan játszott, gyorsan és energikusan kosárlabdázott és egy szemernyi esélyt nem adott a házigazdáknak.

Sajnos szünet után sem változott a helyzet, mivel továbbra sem mentek a hazai dobások, a vendégek csak arra figyeltek, hogy megtartsák magabiztos előnyüket és magabiztos rajt-cél győzelmet arattak a Tiszaligetben. Az Olajban Báderen kívül senki nem nyújtott jó teljesítményt, és mint tudjuk egy ember nem tud meccset nyerni.

Így látták a szakvezetők

Pór Péter: – A Buducsnoszt még fokozta azt az agresszivitást, amit már eddig is megtapasztaltunk az Adria ligában.
Dejan Radonjics: – Negyven percig minőségi védekezést mutattunk be és ennek köszönhetjük könnyed sikerünket.

Szoljon.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!