Sport

2012.11.24. 22:29

Igazolta jó hírét az éllovas

A kupasorozat éllovasa az elmúlt kilenc fordulóban hét meccset nyert, s mindössze kettőt veszített el, az Olaj pedig az utóbb leírt statisztika fordítottját produkálta az ősszel.

Szoljon.hu

Fotó:

A bosnyákok mindkét vereségüket idegenben szenvedték el, horvát csapatok ellen, míg a szolnokiak éppen két horvát együttest győztek le. Az Igokea soraiból sérülés miatt hiányzott az amerikai center, Corsley Edwards. A szolnokiak közül, akik egy hónappal ezelőtt szerepeltek utoljára hazai környezetben, a betegséggel bajlódó Németh István hiányzott.


Szolnoki Olaj KK–Igokea (bosnyák) 78-82 (20-27, 19-14, 16-15, 23-26)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1425 néző.
Vezette: Herceg, Anzulovic, Jovovic (horvátok).

OLAJ KK: Simon 9/3, Horváth Á. 5/3, SEHOVIC 17/3, Kalve 5, BÁDER 20. Csere: Szabó M. 5, Fodor M. 7/3, Gay 8/3, Grebenár 2, Markovic. Vezetőedző: Pór Péter.
Edző: Dragan Alekszics, Kmézics Zorán.

IGOKEA: HAMMONDS 12/3, Stemberger 7/3, DOZET 17, JOROVIC 17/3, Komatina 10. Csere: Gajovic 4, Sulovic 10, Brikic 2, Joksimovic 3. Edző: Dragan Bajic.

Az eredmény alakulása:

4. perc: 11-6, 8. p.: 18-21, 15. p.: 30-35, 18. p.: 35-37, 24. p.: 45-46, 28. p.: 49-52, 34. p.: 62-64, 38. p.: 67-73.

A mérkőzés előtt ünnepség zajlott, Szalay Ferenc Szolnok polgármestere és az MKOSZ elnöke köszöntötte Pór Pétert, aki az elmúlt bajnoki évad legjobb edzőjének bizonyult. Természetesen a gratulációt és tárgyjutalmat is megkapta a szolnokiak saját nevelésű edzője. Az Olaj fehér, az Igokea kék mezben, a bírók pedig rendhagyó módon piros-feketébe öltözve léptek pályára.

A mostanság jó formába lendült Báder pontjaival kezdődött a mérkőzés. A center szinte emberestől zsákolta a játékszert a bosnyákok gyűrűjébe. Az Olaj futott és dobott, jól tette, mindezt öt percig, aztán 11-6 után a bosnyákok nagyobb fokozatba kapcsoltak és fordítottak egy 9-2-es rohammal. Innentől a vendégek akarata érvényesült, akik gyorsabban és labdabiztosabban játszottak, mint a mieink. Az első negyed végén már kilenc pont volt oda, Sehovic révén szépítettek a hazaiak.

A folytatásban is vezetett a listavezető délszláv csapat és úgy tűnt, hogy meg is lépnek a házigazdáktól. Szerencsére az Olaj összekapta magát, összeállt a védekezése, mindezt bizonyítja a második negyedben kapott 14 pont. Az agilisan és bátran kosárlabdázó Fodor Márton vezérletével aztán utol is érték ellenfelüket. A 19. percben ismét egyenlő (37-37) állást murtattott az eredményjelző. Ezután elég volt egy eladott labda, amit megkontrázott az Igokea és egy kihagyott ziccer, így a vendégek kétpontos előnnyel zárták a félidőt.

A fordulást követően Báder és Gay pontjaival nyomult az Olaj, vissza is vette a vezetést. Stembergerék azonban bizonyították, nem a véletlen műve, hogy az élen állnak, rendre hibákra kényszerítették a hazai játékosokat. Kisvártatva a szolnoki csapat is bizonyította, hogy egyre jobban hozzá edződik az Adria Ligához, ott loholtak ellenfelük nyomában. Sőt a 30. percben Fodor triplájával egy pillanatra vissza is vették a vezetést, ám a vendégek utolsó támadásánál elég volt egy apró figyelmetlenség és Sulovic duplájával mégiscsak Igokea előnnyel zárult a harmadik negyed.

A záró játékrészben továbbra is öldöklő harc folyt a pályán, a vendégek nem adták ki a kezükből a kezdeményezést, s ezzel a vezetést: három perccel a vége előtt 73-64-re vezettek. Gay triplát szórt, de a vendégek agresszív védekezéssel és okos támadójákkal ziccerig játszották ki helyzeteiket és ha nem is könnyen, de megnyerték a mérkőzést.
Pór Péter: – A felzárkózás rendre sok energiát emésztett fel, ezúttal hiányoztak az extra tripla dobásaink, de azt gondolom, hogy sokat tettünk azért, hogy egy jó meccset játsszunk az éllovas bosnyák csapattal. Jelzem, a vendégek minden egyes támadása jól átgondolt volt, igazolták jó hírüket.

Dragan Bajic: – Sok problémval küzdöttünk a héten, sérült és beteg játékosaink vannak. Az első félórában sok lehetőséget adtunk a szolnokiaknak a felzárkózásra, akik éltek is a lehetőséggel. A záró játékrészben azonban már kontrolláltuk a játékot és fontos győzelmet arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!