Sport

2013.04.30. 11:07

Az elődöntő küszöbén az Olaj

A negyeddöntő harmadik fordulójában az Olaj a Szombathelyt fogadja ma este hét órakor a Tiszaligetben, míg a Jászberény egy órával korábban kezd Kaposváron.

VCS

Ma este a négy párharc közül egy dőlhet el, ha az Olaj harmadszorra is legyőzi a szombathelyi csapatot, akkor bejut az elődöntőbe, ahol az Atomerőmű–Körmend győztesével találkozik majd. Azért annyira ne rohanjunk előre, nézzük, hogyan állnak a párharcok két fordulót követően.  
Alba Fehérvár–Pécs 1-1
(86-71, 74-78)

Talán a legsimább párharcnak ígérkezett a négy közül, mégis nyílt két forduló után. Az első találkozó sima volt, a másodikat viszont elkönnyelműsködte az Alba, hiszen az elején komoly hátrányba került, a végén már csak kapaszkodásra futotta az erejéből. Ma este javíthatnak Bódiék,  de komolyan kell venniük a Pécset, különben megjárják a lelkesen és kulturáltan játszó pécsiekkel szemben.   
         
Atomerőmű SE–Körmend 1-1
(86-92, 98-80)
Kaotikus egy csata, az biztos. Az első meccsen nagy meglepetésre nyert a Körmend Pakson, ám az utóbbiak a Rába-partján szerezték vissza az otthonukban elveszített pályaelőnyt. Most az atomvárosiaknál van a lélektani előny kérdés,  hogy ki tudják-e használni. Mindenesetre nagy meglepetés lenne a piros-feketék újabb sikere.  

Kaposvár–Jászberény 1-1
(78-72, 82-92)
A TOP COP Jászberény pénteken este óriási meccsen tíz ponttal legyőzte a Kaposvárt, ezzel kiegyenlítette hátrányát. – Készülünk és emellett igyekszünk regenerálódni – kezdte Földi Sándor, a berényiek mestere – más nem fér bele, hiszen háromnaponta vannak a mérkőzések. Szerencsére mindenki a fedélzeten, az első meccsen is közel álltunk a győzelemhez, a másodikat hoztuk, most jó lenne nyerni a somogyi fővárosban, mint tettük azt az alapszakaszban is.    

Olaj KK–Szombathely 2-0
(95-68, 97-89)
A nyitó összecsapáson könnyen győzött az Olaj elmúlt évadbeli döntős vetélytársával, a Szombathellyel szemben. Sőt a piros-feketék a rettegett Aréna Savariában is nyertek szombaton este.
– A papírforma ezúttal sem a mi sikerünket jósolja – jelezte Bencze Tamás, a vasiak edzője, a bb1.hu-n –, de én azért bízom a csodában. Az biztos, ha itthon nagyon nehéz volt nyerni, akkor a Tiszaligetben még nehezebb lesz, de bízom benne, hogy legalább annyira koncentráltak leszünk, mint Szombathelyen voltunk.

Igaz, tekintélyes az Olaj előnye, de egy percig sem veheti könnyedén a mérkőzést, és ezt vallja Ascserics mester is. –  Ha félvállról vesszük, könnyű meccset várunk, és csak az jár a fejünkben, hogy letudjuk a párharcot, akkor ráfázhatunk. Nagyon kell koncentrálunk, jól kell játszanunk, meg kell küzdenünk a harmadik győzelemért is, mert semmit nem adnak ingyen. Ahogy azt már elmondtam a szombati meccs után is, a támadójátékunkkal nem volt gond, viszont sokkal jobban kell védekeznünk, mint tettük azt Szombathelyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!