Sport

2014.03.18. 21:22

A Final Four-ban a Szolnok csapata!

Megismételte önmagát a történelem. Két év után ismét egy idegenbeli győzelemmel jutott a EuroChallenge kupa legjobb négy csapata közé az Olaj, miután remek játékkal 78-60-nyert az észt Tartu otthonában.

Varga Csaba

Pedig rosszul kezdődött a keddi nap az Olaj számára Az Adria Liga vezetősége ugyanis 20-0-s gólkülönbséggel elvette a Partizan elleni, le nem játszott mérkőzést a mieinktől, emellett ötezer eurós bírságot szabott ki a klubra. A szolnokiak pénteken a vasárnapra tervezett belgrádi mérkőzés elhalasztását kérték az ABA Liga versenyirodájától arra hivatkozva, hogy a tartui Eurochallenge-ben negyeddöntőbeli kötelezettségeik miatt nem tudnak elutazni az összecsapásra.


Az Adria Liga a honlapján kedden hirdette ki az ítéletet, az indoklás szerint a versenyiroda a szabályzat értelmében járt el. Kedden este kiderült, hogy érdemes volt feláldozni a belgrádi meccset.

Tartu Rock–Szolnoki Olaj KK 60-78

(14-16, 15-16, 10-19, 21-27)

Tartu, 3000 néző. Vezette: Aunkrogers (lett), Beljakov (orosz), Hosselet (francia)

TARTU: Peciukevicius 10, DORBEK 12/6, KURBAS 11/3, Dilys 9/3, Talts 1. Csere: Eichfuss 1, Toome 3/3, Simpson 6, Kriisa 2, Doronin 3, Vene 2, Meister. Vezetőedző: Gert Kullamäe
SZOLNOK: Simon B. 3, Vojvoda 9/3, HOLIDAY 18/12, LÓRÁNT 15/6, Keller Á. 4. Csere: BÁDER 18, Pilcsevics 2, TROTTER 6/6, Milosevics 3/3. Vezetőedző: Dragan Alekszics. Edző: Andrius Jurkunas

Az eredmény alakulása.
4. perc: 5-4. 8. p.: 12-13. 14. p.: 21-21. 18 p.: 26-28. 24. p.: 32-38. 28. p.: 36-48. 34. p.: 48-58. 38. p.: 53-69.

A tétnek megfelelően idegesen kapkodva kezdtek a felek, az Olaj Keller Ákos horogdobásával két és fél perc után szerezte első pontjait. Folytatásban is kevés pont esett, a 8. percben Trotter Obie triplájával először vezettek a vendégek. A második negyedben egy 9-0-s rohamot fakított az Olaj, de a félidő végére 29-32-re zárkóztak fel az észtek. A fordulást követően egymást múlták felül a szolnoki kosarasok, közülük Holiday, Lóránt, Vojvoda és Báder exra teljesítménnyel rukkolt ki, erre nem volt válaszuk az észteknek, akik ezúttal halovány teljesítményt nyújtottak. Az Olaj magabiztos győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Báder Márton és csapata ma ismét fantasztikusat produkált
Fotó: Illyés Csaba
[/caption]
Az április 25-i elődöntőben, egy később kijelölendő helyszínen előbb az Olaj az orosz Triumph Ljubercivel, majd az olasz Reggio Emilia a török Gaziantep csapatával találkozik. A helyosztókat két nappal később rendezik.                
Gert Kullamäe: – Megérdemelte a Szolnok a győzelmet, mert erősebb és higgadtabb volt ezen a mérkőzésen – mondta az nso.hu-nak. – Báder Márton visszatérése sokat nyomott a latban, vele már túlerőben volt a magyar csapat a palánkok alatt. Mi pocsékul dobtuk a büntetőket és a triplákat, így nem lehet nyerni hazai pályán.

Dragan Alekszics: – Mindent vagy semmit típusú csata volt. Mi egy ötperces rossz periódustól eltekintve kontrolláltuk a meccset, és rá tudtuk kényszeríteni a mi akaratunkat a Tartura, amely gyakran siettette a támadást és nem találta a ritmust. Bátor és koncentrált volt csapatom, nagyon büszke vagyok a fiúk teljesítményére és természetesen arra, hogy bent vagyunk a Final Fourban!

csapata közé az Olaj, miután remek játékkal 78-60-nyert az észt Tartu otthonában. Varga Csaba Báder Márton és csapata ma ismét fantasztikusat produkált
Fotó: Illyés Csaba -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!