Sport

2015.05.16. 19:00

A Tiszavirág-híd elemeire fog hasonlítani a stadion fedett lelátója

Látványos szakaszához érkezett a Tiszaligeti Stadion legújabb fejlesztése – mutatta be szerdán a legutóbbi változásokat Szalay Ferenc polgármester és Földi Sándor, a Szolnoki MÁV FC Kft. ügyvezető igazgatója.

Mészáros Géza

A sajtótájékoztató elsődleges témája a centerpálya (fél)köré megépített – egy 1500 fős ülő- és egy 750 fős állóhelyes – lelátórendszer volt, de a korábbi és a további beruházásokról is szó esett.

– A megyeszékhely a Tiszaligetet fő idegenforgalmi, illetve sportturisztikai vonzerejének tekinti, ezért már évekkel ezelőtt szisztematikus fejlesztésekbe kezdtünk a városrészben – beszélt a közelmúltról a városvezető. Szalay Ferenc emlékeztetett, hogy több mint fél évtizedre visszamenőleg a Tiszaligetben megújult két sportcsarnok és a teniszcentrum, kiépült a több, kisebb-közepes-nagyobb játéktérrel rendelkező műfüves pályakomplexum, megépült egy fallabdapálya és a Vízilabda Aréna. Továbbá, Szolnok legzöldebb városrészét, a Tisza-híd, valamint a Tiszavirág híd felöl is bekötötték a megyeszékhely kerékpárút-hálózatába.

– A sportlétesítmények fejlesztése nem csupán a modernizációs programok része. A tiszaligeti sportpályákon több ezer ember sportol amatőr szinten, illetve hivatásszerűen. Számukra és a nézők számára mindez kikapcsolódást jelent, de a rendszeres aktív testmozgás az egészséges élet alapja is egyben – hangsúlyozta Szalay Ferenc.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Csabai István
[/caption]

A polgármester kifejtette, hogy a 2011-ben elkezdődött kétmilliárd forintos Tiszaligeti Stadion-fejlesztésre 400 millió forintot a város állami forrásból, 1,6 milliárdot pedig a Szolnoki MÁV FC Kft. a közismert TAO-s pályázatból nyert támogatást. Azóta kicserélték a centerpálya gyepszőnyegét, azt alácsövezték, fűthetővé, öntözhetővé tették, illetve kiépítették az aréna esti mérkőzésre alkalmas világítórendszerét. A polgármester jelezte azt is, hogy a közeljövőben a Tiszaliget egyéb, felújítandó létesítményeivel kapcsolatban is megvizsgálják, hogy korszerűsítve miként segíthetnék a város idegenforgalmi, illetve sportturisztikai céljait.

– A Tiszaligeti Stadion átépítése és felújítása nem csupán a Szolnoki MÁV FC felnőtt labdarúgói számára jelent előnyt – magyarázta ezt már Földi Sándor.

– Egyesületünkben mintegy 850 gyermek, köztük óvodások és fiatalember futballozik, több korosztályban. Számukra nem csupán a műfüves pályák állnak rendelkezésre, hanem majd a modern lelátórendszerrel kerített centerpálya is. Természetesen az a célunk, hogy a helyi utánpótlásból kerüljön ki a felnőtt csapat java része, s közülük pedig jó néhányan neves játékossá nője ki magát. Megépült mára 3750 összbefogadó-képességű stadion keleti oldalán az 1500 fős fedett lelátó a klubépülettel, amelynek tartópillérei a Tiszavirág-híd íveit követi, valamint a 750 fős állóhelyes vendégszektor az északi oldalon. Hamarosan a nyugati oldalon megkezdődik a szintén 1500 nézőt befogadó fedett lelátótömb is. A kiszolgáló helyiségek is épülnek, szépülnek.

- A szociális helyiségek és büfék mellett a szolnoki elitklubok relikviáit kínáló ajándéküzlet is lesz, el kell gondolkoznunk hamarosan a mintegy 150 millió forintos beléptető-rendszer megépítésén is, hiszen ez a létesítmény, bár hivatalos nemzetközi felnőtt meccsre nem minősíthető a nagysága miatt, de rangos utánpótlás-tornák rendezésére jogosult lesz – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!