Sport

2016.06.04. 15:21

Dr. Nyerges Zsolt: „Harcos csapatot akarunk látni a pályán”

Még egy forduló van hátra az NB II 2015–2016-os kiírásának tavaszi szezonjából. Vasárnap Kisvárdán lépnek pályára a Szolnoki MÁV FC játékosai, de az eredménytől függetlenül már biztosították helyüket a másodvonalban. A Szolnoki MÁV FC Kft. tulajdonosa, dr. Nyerges Zsolt mégsem elégedett, lapunknak azt mondta: a csapatra teljes vérfrissítés vár. Nincs több alibizés, a klubvezetés harcos csapatot akar látni a pályán.

Szoljon.hu

– Nagy reményekkel indultak neki a bajnokságnak, később mégis lejjebb kellett adni az elvárásokból. Mennyire elégedett a csapat teljesítményével?
– Sosem fogalmaztunk meg irreális célokat – kezdte Dr. Nyerges Zsolt. – A játékosállományunk alapján a mezőny felső harmadában kellett volna végeznünk, nem gondoltuk volna, hogy tavasszal a bennmaradásért kell játszanunk. Mostanra ugyan biztosítottuk a helyünket a NB II-ben, de korántsem vagyok elégedett, mert a csapat nem hozta ki magából a maximumot. A klubvezetés levonta a tanulságokat: teljesen új koncepció mentén állítjuk össze a következő csapatot, bár akár azt is mondhatnánk, hogy visszatérünk az eredeti elképzelésünkhöz: helyi kötődésű, illetve saját nevelésű tehetségeknek szeretnénk nagyobb lehetőséget adni.

– A megújulás ezek szerint fiatalítással is együtt jár majd.
– Teljes vérfrissítésre van szükség, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ebben támaszkodhatunk a saját utánpótlásunkra is. Most is van két saját nevelésű játékosunk, és még 2–3 fiatalt látunk késznek arra, hogy megméressék magukat a profi csapatban. Ez a folyamat egyébként egybeesik az MLSZ szándékával, hiszen a következő idény versenykiírása már kötelezővé teszi két U19-es vagy annál fiatalabb játékos folyamatos szerepeltetését.
– Az új koncepcióval a stáb is átalakul?
– Csábi József vezetőedző szerződése lejár. Sokat beszélgettünk vele a kialakult helyzetről, és úgy döntöttünk, hogy a megbízását a felnőttcsapat mellett nem hosszabbítjuk meg, de tárgyalásokat folytatunk vele arról, hogy visszatérjen a korábban betöltött sportigazgatói székébe. A csapatot Balogh Pálra és Antal Gáborra bízzuk, pontosabban Gábort is átemeljük az utánpótlás mellől.

– A megújult Tiszaligeti Stadionban minden körülmény adott a színvonalas meccsekhez. Mit várhatnak a szurkolók, mit mutat majd a csapat a pályán?
– Nincs több alibizés. Azt szeretnénk látni, hogy a játékosaink harcolnak, küzdenek és ami mindennek az alapja, futnak. Biztos ismeri a régi Hofi-poént: „a fociban futni kel”l! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik – megfullad.” Ebben nagy igazság van. Aki nem fut, gólt sem lő.
Harcos csapatot akarunk látni a pályán. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az alulteljesítőktől megválunk. A játékosok egy része pocsolyának nézi a bajnokságot. Tapicskolnak a langyos vízben, aztán felmarkolják a fizetésüket. Rájuk nem tartunk igény a jövőben. A következő évad arról fog szólni, hogy lehetőséget adjunk a megújuló, „harcos” csapatnak: bizonyítsák, hogy van bennük perspektíva. Ennyi az elvárásunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!