Sport

2017.06.24. 18:32

A mozgást és a vízi sportokat népszerűsíti a Tavi Napok

A nyári jó időben, főszezonban mindig zsúfolásig megtelik a Tiszafüredi Holt-Tisza partja. Ezen a hétvégén a megszokottnál is többen fordultak meg, főleg a Morotva Kerékpáros Pihenőpark félszigetén.

Ujvári László

Már szombaton kora délután sárkányhajók, kajakok és egyéb vízieszközök tömkelege futott ki a vízre, profik segítségével mutatták be a sporteszközök helyes használatát az érdeklődőknek. Az ingyenesen kipróbálható eszközök nagy sikert arattak, főleg a kevésbé ismert vízi sportszerek.


Természetesen nemcsak a vízen, hanem a parton is számtalan lehetőség adódott: röplabda, lábtenisz, streetball, akadálypálya és kondipark.
- Noncsi! Csak finoman, ne olyan erősen. Célozz és csak utána dobj - adott tanácsot unokájának egy férfi a malomjátéknál. Pécsről jöttek, egy hetet töltenek a Tisza-tónál. Nagyszülők és unokák együtt.



- Három napja érkeztünk. Amikor megtudtuk, hogy lesz ez a program, jó időtöltésnek ígérkezett. Már két órája itt vagyunk, a gyerekeket alig lehet tovább vinni - mondta a 61 éves Barnabás.
A gyerekek, családok körében kifejezetten nagy sikert arattak a népi játékok. Amerre néztünk szülő-gyerek vagy nagyszülő-gyerek párok tették próbára ügyességüket és szerencséjüket a különféle állomásokon.

Baráti társaságokban, fiatalokban sem volt hiány, főleg az extrémebb és mozgalmasabb sportoknál gyülekeztek. Az egyik öttagú fiúcsapat éppen azon tanakodott: lábtenisz vagy kondipark? Végül különváltak, nem sikerült megegyezni, de nem sokkal később a vízimókuskeréknél már együtt álltak sorba.

A Decathlon Tavi Napok keretében megrendezett Tisza-tó Expo lehetőséget biztosított a térség településeinek, hogy bemutatkozzanak, népszerűsítsék szolgáltatásaikat. Idén Tiszafüred mellett Abádszalók, Sarud és Tiszaderzs mutatkozott be. Tiszafüred a színes programkínálatával, Abádszalók zumba fitness programmal várta az érdeklődőket. Sarud elhozta az ország egyik legjobb horgász szimulátorát, míg Tiszaderzs a kézműves termékeit és a dínópark egyik őslényét.

A vízi sportokat és a mozgást népszerűsítő kétnapos rendezvényen tavaly többezren fordultak meg, idén legalább akkora létszámmal terveznek.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!