LABDARÚGÁS

2017.08.08. 12:45

MÁV-bravúr Dabason 

Megvan a Szolnoki MÁV FC első győzelme a másod­osztályú bajnokság ­aktuális évadjában, a kék-fehérek a Soroksár dabasi albérletéből hozták haza a három bajnoki pontot.

A fehér mezes szolnoki csapat teljesen megérdemelt győzelmet aratott Dabason

Fotó: Fodor Orsolya

Az NB II. múlt heti nyitófordulójában a Soroksár a Vác otthonában gól nélküli döntetlent játszott, míg a hazai pályán szereplő szolnoki csapat 2–2-re végzett a Doroggal szemben.

Érdekesség, hogy a felek az elmúlt évad zárókörében is összemérték erejüket, akkor a MÁV FC némi meglepetésre 2–1-re győzött Soroksáron, ami a vereség mellett azért is fájt a fővárosiaknak, mert ezzel lemaradtak a dobogóról.

Most a soroksári pálya átépítése miatt Dabason fogadták a szolnoki legénységet.

Soroksár – Szolnoki MÁV FC 0–1 (0–0)

Dabas, 300 néző.

Vezette: Karakó Ferenc (Garai Péter, Bornemissza Norbert)

SOROKSÁR: KOVÁCS D. – SILYE­, Dvorschák, ­GYÖMBÉR, Valencsik – Derekas­, Tamási Zs. (­Gera D., 80.) – ALBERT Á., ­Huszák, Lakatos I. (Pál A., 85.) – Orosz M. (Gárdos, 71.)

Vezetőedző: Lipcsei Péter

SZOLNOK: HRABINA – ­Molnár R., Horgosi, PAPP SZ., Földi – TÓTH B. – ­Jasarevic (Katona Gy., 83.), Farkas­ A. (Berdó, 87.), KENDERES, Tóth L. (Angyal N., 75.) – Olasz D.

Vezetőedző: Balogh Pál. Edző: Antal ­Gábor

A fehér mezes szolnoki csapat teljesen megérdemelt győzelmet aratott Dabason
Fotós: Fodor Orsolya

1. perc: Tóth László 20 méteres lövését Kovács Dániel bravúrral hárította a jobb alsó­ sarok elől.

10. perc: Tóth László jobb oldali szögletét Papp Szilárd középről a léc fölé fejelte.

28. perc: Tóth László bal oldali vonal mellől, jobbal tekert szabadrúgást a kapu elé, a hosszún érkezett Papp Szilárd, s bár két lépésről a hálóba lőtt, mindezt lesről tette, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

44. perc: Orosz Márk 25 méteres jól eltalált lövése a bal kapufáról pattant ki, Huszák Tamás ismétlését Hrabina­ Alex bravúrral szögletre mentette.

62. perc: Tóth László egy csellel becsapta emberét az ötös bal sarkán, majd éles szögből kapura lőtt, Kovács Dániel azonban kispárgázta a labdát.

86. perc: Albert Ádám a balösszekötő helyéről, éles szögből kapura lőtt, középen Gera Dávid beleszúrt a labdába, Hrabina Alex ­óriási bravúrral, lábbal hárított.

90. perc: Olasz Dénes passza után Katona György cselezte le magát a bal oldalon az alapvonalig, belőtt labdáját a berobbanó ­Horgosi Donát elől a menteni akaró Dvorschák Gábor a saját kapujába továbbította, 0-1.

A pokoli hőség ellenére élénk iramú meccset vívtak a felek Dabason. Mindkét gárda dolgozott ki helyzeteket, de egy formás akció végén, igaz egy öngóllal, a szolnokiak vitték be a győztes találatot.

A folytatás vasárnap 17.30-kor lesz, hazai pályán a Kazincbarcika csapata ellen.

– A második félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez, így az utolsó pillanatban kapott öngól miatt nem tudom hibáztatni játékosaimat. Sajnos az utolsó passzok pontossága hiányzott játékunkból – mondta a lefújás után, Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője.

Balogh Pál, a MÁV FC vezetőedzője pedig azt mondta:

– Jól kezdtünk, jó ritmusban futballoztunk, és az első félidőben sok helyzetet alakítottunk ki. Szünet után feljött a Soroksár, de az utolsó percben sikerült megnyernünk a mérkőzést. Több helyzetet dolgoztunk ki, mint vendéglátóink, ezért megérdemelt a győzelmünk.

A második forduló ­további eredményei:

Gyirmót FC-Győr – Zalaegerszegi TE 5–0

MTK – Ceglédi VSE 2–1

Mosonmagyaróvár – Siófok 1–0

Szeged 2011 – Békéscsaba 1–4

Kazincbarcika – Vác 2–1

Dorog – Budafoki MTE 0-2

ETO FC Győr – Kisvárda 1–3

Soproni VSE – Csákvár 0–0

Nyíregyházi Spartacus – Budaörsi SC 4–2

A 4. forduló eredményei:

Puskás Akadémia – Honvéd 0–2

Balmazújváros – Diósgyőr 4–0

Paks – Haladás 2–0

Debrecen – Ferencváros 0–0

Mezőkövesd – Videoton 0–2

Újpest – Vasas 1–0

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!