LABDARÚGÁS

2017.08.31. 10:39

Telt ház előtt léphet pályára válogatottunk ma Lettország ellen

Hat forduló után ott tartunk, hogy szinte mindegy, hányadik helyen végez válogatottunk a csoportjában, a pótselejtezőt érő második helytől ugyanis már olyan messze került, mint ide Jeruzsálem.

Dzsudzsák Balázsék (középen) Telkiben hangolnak

Forrás: MTI

Ezért a ma esti, Lettország és a vasárnap esti, Portugália elleni vb-selejtezőmérkőzésnek sokkal inkább presztízsjellege, mintsem konkrét tétje lesz – azaz sikerül-e a magyar csapatnak maga mellé állítania azokat a szurkolókat, akik az andorrai vereséget követően elpártoltak tőle.

– Igyekeztünk feldolgozni és végleg magunk mögött hagyni az oroszok és az andorraiak elleni összecsapásokat. Innentől kezdve kizárólag a jövő feladataira koncentrálunk – hangsúlyozta Bernd Storck szövetségi kapitány.

– A tavaszi mérkőzéseken egész más kerettel szerepeltünk, akkor mindössze heten voltak a csapatban az Eb-keretből, míg most csak heten hiányoznak a tavaly nyári együttesből. Botka Endrére, Gera Zoltánra és Kleinheisler Lászlóra sérülés miatt nem számíthatok, de így is komplettek vagyunk.

Válogatottunk története során hetedszer mérkőzik meg Lettországgal, amelytől eddig csak egyszer kapott ki – 2003 szeptemberében (3–1), ami miatt lecsúszott az Eb-pótselejtezőről.

Érdemes megjegyezni, hogy a letteket immár új szövetségi kapitány irányítja, ezáltal némiképp a játékfelfogásuk is megváltozott.

– Sok fiatal futballistájuk van, akikkel gyorsan tudnak védekezésből támadásba váltani, ezért fontos lesz, hogy lendületesen futballozzunk ellenük – folytatta a német szakember.

Dzsudzsák Balázsék (középen) Telkiben hangolnak

– Ugyanolyan szervezett játékra lesz szükségünk, mint amilyet az Eb-n produkáltunk. Szeretnénk kiszolgálni közönségünket, és meghálálni, hogy a történtek ellenére is kitartanak mellettünk.

A Magyarország–Lettország mérkőzés ma 20.45-kor (tv: M4) kezdődik.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a találkozóra – ahogyan a portugálok ellenire is – minden jegy elfogyott, így a magyar csapat telt ház előtt léphet pályára a Groupama Arénában.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!