VÍZILABDA

2017.08.10. 11:16

Továbbra is garantált a jó hangulat a masters-világbajnokságon

Továbbra is óriási érdeklődés közepette, telt ház előtt zajlik a Masters-Világbajnokság pólótornája a Margitszigeten.

A Millennium néven benevezett olimpiai és világbajnokokból álló magyar csapat a Galatasaray majd a Milano magabiztos legyőzésével kezdett, legközelebb pénteken játszik.

– Azért nem lőttem egész pályás gólt, mert már nem látok el a túlsó kapuig – árulta el Kásás Tamás, hogy az aggkor felé közeledve milyen kényszerű változásokon megy át a játéka. Azt azonban nem tette hozzá, hogy nemcsak ő, de édesapja, Zoltán is masters-vb-résztvevő.

„Az elején Benedek Tibor volt az, aki a legjobban húzta a száját, hogy ő ezt nem fogja bírni, ne égessük magunkat, aztán az első edzés után ő volt a leglelkesebb.”

– Az első meccsen még volt erőnk, a másodikon talán már csak két negyedet bírunk, és teljesen elfogyunk a végére.

Az úszás mennyisége és pláne sebessége fölött elúszott az idő, egy egy lövés, passz, vagy csavar még mindig masszívan bizonyítja, hogy micsoda klasszisok vannak a vízben Székely Bulcsútól Vári Attilán át Steinmezt Barnabásig. Vagy a Honvédban még mindig aktív Kiss Gergőig.

– Volt egy-két egész ügyes fiú, aki reménykedhet, de nem mondok neveket, nehogy elbízzák magukat. Majd szeptembertől bizonyíthatnak – mondta az alkalomhoz és csapattársaihoz illő komolysággal Märcz Tamás, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya.

Természetesen több magyar csapat is játszik a budapesti világbajnokságon. Például Budakalász néven az egykori vb- és Eb-győztes női válogatott. Olyan kaliberű hölgyekkel mint Rédei Kata, Stieber­ Mercédesz, vagy Drávucz Rita­.

A Budakalászos hölgyek is gólparádét rendeztek mindkét meccsükön.

Gutai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!