FRISSÍTVE/KOSÁRLABDA

2017.11.30. 09:30

Szombaton rendezik a Kelet–Nyugat All Star kosárgálát

Ismét megrendezik a Kelet–Nyugat All Star kosárgálát, amelynek ezúttal a budapesti Tüskecsarnok ad otthont, a kezdés szombaton 18 órakor lesz.

Az Olaj játékmestere, Kendrick Perry irányítja majd a Kelet csapatát

Fotó: Mészáros János

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar kosárlabda évről évre egyre magasabb lépcsőfokra lép, s 2017 a sportág sikeréve, hiszen a férfi és a női válogatott is hosszú idő után egyszerre volt ott az Európa-bajnokságon.

A sportvezető hozzátette: a klubcsapatok is sikeresen szerepelnek a nemzetközi kupákban, s a hazai bajnokságok is kiegyensúlyozottak.

Szalay Ferenc a Tippmix Kelet–Nyugat All Star Gálára áttérve, színvonalas rendezvényt és felhőtlen hangulatot ígért, szerinte a gála a sportág igazi ünnepe lesz. Szalay Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a kulturális programot ezúttal a világhírű Experidance táncegyüttes fellépése színesíti, ezúttal is megtartják a hárompontos dobó- és a zsákolóversenyt.

Az MKOSZ első embere az MTI-nek azt is elmondta, hogy a gála keretében miniszteri dicsérő oklevelet adnak át a magyar kosárlabdasport három kiemelkedő alakjának, Tursics Sándornak, Ránky Mátyásnak és Mészáros Lajosnak, emellett a megyei szövetségek is díjazni fognak olyan szakembereket, akik helyi szinten sokat tettek a sportágért.

Nem utolsósorban pedig köszöntik majd az Európa-bajnokságon sikeresen szerepelt férfi felnőtt válogatottat. A hagyományok szerint a gála kezdő ötöseit ezúttal is a szurkolók állították össze, a hírek szerint 17 300 szavazat érkezett a játékosokra.

Az Olaj játékmestere, Kendrick Perry irányítja majd a Kelet csapatát
Fotós: Mészáros János

Az edzők pedig az aktuális tabellán az éllovas és második helyezett gárdák szakvezetői lesznek. Tehát a keletieket Dragan Alekszics (Olaj), míg a nyugatiakat Gasper Potocnik (Körmend) irányítja.

Kezdőcsapatok:

KELET: Perry, Vojvoda (mindkettő Olaj KK), Lilov (DEAC), Juhos (Szedeák), Eilingsfeld (Atomerőmű SE).

Vezetőedző Dragan Alekszics, edző: Jakab Máté (mindkettő Olaj KK).

NYUGAT: Govens, Perl (mindkettő: Falco KC), Benke (ZTE), Lóránt és Keller (mindkettő Alba Fehérvár).

Vezetőedző: Gasper Potocnik, edző: Hencsey Tamás (mindkettő Körmend).

MTI, Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!