VÍZILABDA

2017.11.04. 09:36

Újabb trófeáért harcol a Szolnoki Dózsa

Öt esztendő múltán ismét lesz LEN Szuperkupa-döntő. A BL-győztes Szolnoki Dózsa az EK-nyertes Ferencvárossal találkozik szombaton 18.15 órakor Budapesten, a Komjádi uszodában.

A kapusok, Nagy Viktor (balra) és Kardos Gergő is készülnek

Fotó: Fodor Orsolya

Utoljára 2012-ben írta ki a LEN, az európai vízilabda-szövetség a Szuperkupát. Öt éve is egy nemzetbeliek találkoztak, akkor az olasz Pro Recco magabiztosan verte a Savonát.

Az elmúlt évadban a Ferencváros a Nagyvárad legénységét múlta felül az Európa Kupa döntőjében. Tudni kell, hogy az EK-mezőnye fényévnyivel gyengébb erőt képvisel a Bajnokok Ligája főtáblájának csapatainál.

Igen ám, de a nyári átigazolási időszakban a Ferencváros nagyon bevásárolt, elég csak annyit mondani, hogy leigazolták azt a Varga Dénest és Vámos Mártont, akik az előző idényben még a minden egyes trófeát begyűjtő szolnokiakat erősítették.

Ami érdekesség, hogy a bajnoki pontvadászatban is egy csoportban szerepelnek a felek, egyaránt veretlenek, két hét múlva ismét összemérik erejüket a fővárosban. Erről is beszélt honlapunknak Cseh Sándor, a szolnoki gárda vezetőedzője.

– Nem biztos, hogy ez lesz a legfontosabb, Szolnok–Ferencváros találkozó a szezonban, de mindenképpen pikáns, hogy rögtön az első ilyen komoly meccsel meg lehet nyerni egy kupát.

– Az eddigi mérkőzéseken, egy-két negyedet kivéve, meglepően jól, motiváltan játszott csapatunk. Ugyanakkor nyilvánvaló, idő kell, amíg összeérik teljesen a játékunk.

Óriási érdeklődés előzi meg a mérkőzést, több mint kétezer nézőt várnak a felújított Komjádi uszodába.

A Fradi-tábor a Debrecen elleni focirangadóról érkezik majd, mivel Szolnokról is sokan fel utaznak a fináléra, garantált lesz a jó hangulat a Duna-parti létesítményben.

A kapusok, Nagy Viktor (balra) és Kardos Gergő is készülnek
Fotós: Fodor Orsolya

A sokszoros válogatott kapus, Nagy Viktor az elmúlt szezonban négy trófeát is megnyert a szolnoki csapattal.

– Egy biztos, nem gálameccs lesz az előttünk álló összecsapás – véli a kiváló hálóőr. – Mert mindkét csapat meg akarja nyerni, a trófeát. Ezért egymásnak fognak feszülni a felek. Jó és küzdelmes mérkőzést várunk, amelyen minden bizonnyal telt ház szurkol majd a helyszínen, és lesz televíziós közvetítés is. A lényeg, hogy ezt a kupát is el akarjuk hódítani.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!