VÍZILABDA

2017.12.01. 09:52

Az olasz Pro Recco ellen javíthat majd a Dózsa

Kellemetlen meglepetés, kikapott a német Spandau berlini otthonában a címvédő Szolnoki Dózsa csapata, a Bajnokok Ligája főtáblájának harmadik fordulójában.

Milan Alekszics (balra) sem tudott segíteni

Fotó: Mészáros János

Azt tudni kell, hogy a berlini együttes, eddig sem volt pofozógép a Bajnokok Ligájában. Most azonban nagyobb célért, a négyes döntőért küzdenek, ennek megfelelően a nyáron megerősítették állományukat.

A rutinos magyar kapus, Baksa László továbbra is náluk véd, a balszélső, Tiberius Negreán pedig két évadot lehúzott a Tiszaligetben, melléjük délszláv légiósokkal erősítették meg soraikat.

Az elején úgy tűnt, hogy nem lesz gond, hiszen 3–1-re is vezetett a Dózsa, aztán fordítottak a vendéglátók, sőt a folytatásban már két góllal is előrébb jártak. A hajrában Zalánki Gergő góljával egyenlített a Dózsa, 9–9. A végjátékban azonban Mateo Csuk találatára nem érkezett válasz, ezzel a Spandau megnyerte a meccset.

– Nyilván nagyon rossz érzés kikapni, hirtelen nem is emlékszem rá, mikor veszítettünk legutóbb, ugyanakkor a vereségekből lehet tanulni. Hosszú még az idény, ám nekem és a játékosaimnak is meg kell állnunk egy pillanatra, és szépen újra felépíteni mindent. Elismerésem a Spandaunak, nagyon harcos volt, megérdemelte a győzelmet.

Milan Alekszics (balra) sem tudott segíteni
Fotós: Mészáros János

Egyébiránt a szolnoki csapat tétmeccsen utoljára április 19-én szenvedett vereséget, akkor a fővárosban a bajnoki elődöntő második meccsén az OSC-vel szemben (6–7) maradtak alul. Azóta sikert sikerre halmoztak Mezei Tamásék. Javítási lehetőség december 9-én, hazai pályán, a listavezető olasz Pro Recco ellen.

SPANDAU 04 (német) – SZOLNOKI DÓZSA 10–9

(5–4, 1–3, 2–1, 2–1)

A Spandau gólszerzői: Mateo Csuk 3, Negrean 2, Dedovics 2, Stamm 1, Reibel 1, Resztovics 1.

Szolnok: Nagy V. – Prlainovics 1, Bátori 1, Jansik D., Mezei, Gocics, ZALÁNKI 3. Csere: Mezei, Alekszics 1, Younger 1, Milos Csuk 1, Kis G. 1. Fülöp. Edző: Cseh Sándor.

A B-csoport további eredményei: Herceg Novi–Eger 4–4, Sabadell–Alphen 12–10, Pro Recco–Steaua 15–6.

Az állás:

1. Pro Recco 9 pont,

2. 2. Herceg Novi 7,

3. Szolnoki Dózsa 6,

4. Spandau 6,

5. Eger 4,

6. Sabadell 3,

7. Steaua 0,

8. Alphen 0 pont.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!