LABDARÚGÁS

2017.12.21. 09:53

Tiszafüred–Jászberény megyei rangadóval rajtol a tavaszi szezon – a középmezőnyben telelnek

Javában telelnek a csapatok a harmadosztályú bajnokságban, megyénkből két klub, a Jászberényi FC és a Tiszafüredi VSE érdekelt a Keleti csoport pontvadászatában. Róluk lesz szó az elkövetkezőkben.

Ősszel a fehér mezes berényiek nyerték a rangadót, a Füred márciusban visszavághat

Fotó: Pesti J.

A szezon előtt sokan féltették a tiszafüredi csapatot, amely újoncként rajtolt a küzdelmekben. Sokak számára úgy tűnt, hogy karcsú lesz az kék-sárgák állománya a harmadosztályhoz, minderre rácáfolva, a hatodik helyen zártak Csillag László edző tanítványai.

– Nem volt egyszerű ez a félév – kezdte Csillag László. – Nehezen alakult ki a keretünk, csúszásban is voltunk az ellenfelekkel szemben, hiszen később kezdhettük a felkészülést. Kisebb létszámmal dolgoztunk, mint vetélytársaink. Ennek ellenére nem volt rossz a kezdés, hiszen az első négy meccsen csak egyszer kaptunk ki.

Ősszel a fehér mezes berényiek nyerték a rangadót, a Füred márciusban visszavághat
Fotós: Pesti J.

–A folytatásban viszont négy találkozót is elbuktunk. Szerencsére sikerült összekapnunk magunkat, majd sorozatban hat mérkőzésen is diadalmaskodtunk. Sajnos, az utolsó meccsünk nagyon nem sikerült, de a megszerzett 23 ponttal nyugodtan telelhetünk. Természetesen nem ülhetünk a babérjainkon, nem is fogunk.

– Január 8-ig szabin van a csapat, addig mindenki játszhat a kispályás bajnokságukban, aztán focistáinknak a felkészülésre kell koncentrálniuk. Várhatóan lesznek új fiúk is a keretünkben, azt szeretnénk, ha velük együtt kezdhetnénk meg a felkészülést a tavaszi szezonra.

A Jászberény FC viszont a vártnál szerényebben szerepelt, a megszerzett 21 pont csak a nyolcadik helyhez volt elég. Menet közben edzőváltás is történt, és játékosoktól is elköszöntek. Arany László október közepe óta tíz meccsen át irányította a kék-fehéreket.

– A védekezésünk elfogadható volt, hiszen a negyedik legkevesebb gólt kaptuk a mezőnyben – kezdte a szakember –, a lőtt gólokkal azonban adósak maradtunk. A házi gólkirályaink három-három találatot termeltek, ami minősíti az előre-, a támadójátékunkat.

– Épp ezért erősíteni akarunk, egy irányító középpályást és csatárokat akarunk igazolni. Megvannak a kiszemeltjeink, de egyelőre semmit sem akarunk elkiabálni. Ami biztos, Jánoshidán már elköszöntem, csak a Jászberényre fogok koncentrálni. Január 8-tól heti hét edzés és két tesztmeccs szerepel a majd a programunkban.

Érdekesség, hogy a tavaszi rajton egymással szemben állnak fel a felek, március 3-án, Tiszafüreden.

Varga Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!