VÍZILABDA

2018.01.04. 10:06

Munkába állt a Dózsa a szolnoki arénában

Az elmúlt év legsikeresebb magyar klubcsapata, a Szolnoki Dózsa együttese csütörtökön este újra munkához látott a Vízil­abda Arénában.

A Szolnoki Dózsa együttese minden szinten jól akar szerepelni a következő évadban is

Fotó: Mészáros János

A szolnoki együttes tavaly december 22-én az Egerrel szemben megnyerte a honi Szuperkupa döntőjét. Ezt követően szabadságot kaptak a játékosok, ami véget ért, hiszen csütörtökön este újra edzésbe álltak a fiúk, és készülnek az évad további megméretéseire.

– Három napon át erő- és álló­képességet fogunk fejleszteni – mondta Cseh Sándor, a Dózsa edzője.

– Majd két nap pihenő következik. Aztán készülünk a Herceg Novi ellen, január 13-án Bl-meccs vár ránk a montenegrói városban. Majd január 16-án a magyar és a szerb válogatott játékosaink nemzeti csapatukkal Világ­liga-mérkőzést fognak játszani.

– Mindez nyolc pólósunkat is érintheti. A Világliga-mérkőzés után január 20-án Debrecenben bajnoki derbin leszünk érdekeltek. Rá négy napra, január 24-én az Eger gárdáját fogadjuk a Bajnokok Ligája-összecsapáson.

– A hónap utolsó napján pedig bajnoki meccsen a Vasas legénységét látjuk vendégül. Ez lesz a januári programunk, mától készülünk tehát a folytatásra.

Fotós: Mészáros János

Mint ahogy azt Cseh Sándor is mondta, január 16-án válogatottunk Spanyolországot fogadja Hódmezővásárhelyen, a Világliga második fordulójában. Märcz Tamás szövetségi kapitány kedden kihirdette keretét, amelybe öt szolnoki játékos – Nagy Viktor, Bátori Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás, Zalánki Gergő – kapott meghívást.

– Gyors, dinamikus vízilabdát játszó spanyol együttest látunk vendégül, nehéz mérkőzésre számítok – nyilatkozta a szövetségi kapitány –, de éppen ilyen jellegű találkozókra van szükségünk. Viszonylag tapasztalt, de mégis fiatal, az utolsó kerethez hasonló csapatot állítottam össze.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőny­játékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!