LABDARÚGÁS

2017.10.20. 11:56

Akár az őszi elsőség is eldőlhet – A két legjobb formában lévő csapat vívja a forduló rangadóját

Az előző pár fordulóban az élcsapatok a náluknál papíron gyengébb ellenfeleik legyőzésével tovább gyarapíthatták pontjaik számát, most azonban eljött az igazság pillanata, amikor egymás ellen kell bizonyítaniuk. Kezdve a sort a Jánoshida–Szajol összecsapással, melynek győztese jó eséllyel pályázhat az őszi elsőségre, és folytatva a Törökszentmiklós–Jászfényszaru, valamint a Jászárokszállás–Karcag mérkőzésekkel. Ez utóbbi párharcok körbeverés esetén teljesen átrendezhetik az élmezőny állását.

Szombat, 14.00

JÁNOSHIDA–SZAJOL

V.: Még nem ismert.

– Először is, mihamarabbi felépülést kívánok Ulviczki Attilának! Mind neki, mind a csapatának nehéz lehet feldolgozni, hogy pont egy ilyen rangadón nem állhat be a kapuba – kezdte Arany László, a Jánoshida mestere.

– Azt gondolom, az őszi szezon legfontosabb mérkőzése vár ránk, a listavezető, immár huszonnyolc meccs óta veretlen Szajolt kellene legyőznünk – ahogyan tettük azt a Magyar Kupában.

– Nem féltem a srácokat, mert tavaly ilyenkor, hasonló helyzetben, az akkori éllovas Tiszafüreden is sikerült felülkerekedniük. Mindkét együttest jó képességű futballisták alkotják, ezért vélhetően nüanszok, vagy egy jól időzített egyéni villanás fogja csak eldönteni a három pont sorsát.

– Sajnos, Bogdán Balázs és Fülöp Ádám továbbra sincsenek bevethető állapotban, Ulviczki Attila pedig a Jászárokszállás elleni meccsen szenvedett arccsonttörést, így jó darabig rá sem számíthatunk – számolt be Kun Mihály, a Szajol edzője.

– Gerhát Csaba fog tehát védeni, aki a Törökszentmiklós elleni mérkőzésünket kapott gól nélkül hozta le. Ha már a rangadóknál tartunk, eddig sikerült az összeset veretlenül lehoznunk, csupán a Jászfényszaru és a Mezőtúr ellen veszítettünk pontokat.

– A Jánoshidával legutóbb a kupában találkoztunk, így pontosan tudjuk, mire számíthatunk tőle. A jó védekezés lehet a siker kulcsa, ami talán a mi legnagyobb erősségünk is egyben, ezt alátámasztandó, a mindössze öt bekapott gól.

FEGYVERNEK–MEZŐTÚR

V.: Nagy Zoltán.

Utolsó három meccsén hét pontot szorgoskodott össze a Fegyvernek, s látva a Karcag, illetve a Jászfényszaru elleni játékát, könnyen elképzelhető, hogy a Mezőtúrtól is pontokat rabol a hétvégén. Bár az is igaz, ha a túloldalon Kormos László és Erdősi Gyula elkapják a fonalat, akkor ott kő kövön nem marad…

BESENYSZÖG–ÚJSZÁSZ

V.: Fekete Tibor.

Amíg a védekezését nem tudja kellőképpen megszilárdítani a Besenyszög, addig számottevő sikereket nem érhet el ebben az osztályban. E téren az Újszász – tizenegy kapott góllal – a legjobbak közé tartozik, ráadásul idénre a támadósora is szépen összeállt, így Mérész Zoltánék jó előjelekkel várhatják szezonbeli tizenegyedik összecsapásukat.

CSÉPA–TISZAFÖLDVÁR

V.: ifj. S. Nagy Zsolt.

Nem lehet azt állítani, hogy eddig a sorsolás kedvezett volna a Tiszaföldvárnak, viszont ha az elkövetkező három mérkőzésén sem tud pontokat szerezni, akkor nehéz lesz mivel takaróznia. Ellentétben a Csépával, amelynek a hasonló kvalitású csapatok ellen jó a mérlege, ezt bizonyítja az eddigi négy győzelme is.

JVSE-ROSENBERGER–KARCAG

V.: Szénási Gábor.

Tavaly az egyik legkonzekvensebbnek számító csapat volt a Karcag, az idén viszont teljesen kiszámíthatatlan. Egyszer kikap egy nálánál gyengébbtől, másszor pedig megver egy nálánál erősebbet. A Jászárokszállás ez utóbbi kategóriába tartozik, és biztosak lehetünk benne, hogy az idén már nem szeretne több rangadót elveszíteni, ezért mindent bele fog adni, hogy hazai pályán győzzön.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS–JÁSZFÉNYSZARU

V.: Dobó Sándor.

A Törökszentmiklós támadójátéka már a Karcag ellen is akadozott, de hogy valami nem stimmel, az leginkább a rákóczifalvai mérkőzésen csúcsosodott ki. A Jászfényszaru szintén kisebb hullámvölgyben van éppen, hiszen a besenyszögi találkozót Fortuna hathatós segítsége nélkül aligha nyerte volna meg, míg legutóbb a Fegyverneknek 1–1-nél meccslabdája volt ellene. Ezek után kérdés, hogy melyik csapatnak sikerül hamarabb újra formába lendülnie.

TÓSZEG–RÁKÓCZIFALVA

V.: Bán János.

Tipikus hatpontos meccs. Ha nyer a Tószeg, beéri vetélytársát, ha a Rákóczifalva gyűjti be a három pontot, akkor nem csak, hogy leszakítja Tóth Tamás együttesét, de ismét az első tízbe kerülhet.

Vasárnap, 14.00

JÁSZKISÉR – KISÚJSZÁLLÁS

V.: Skultéti Csaba.

Továbbra sem látni a fényt a jászkiséri alagút végén. Arról nincs szó, hogy Kozma Zoltánék ne tennének meg mindent a sikerért, de eddig a nagy akarásból csak nyögés lett. A Kisújszállás sem brillírozik, de a kötelezőnek titulált meccseit behúzta, így lényegesebben megnyugtatóbb helyzetből várhatja most a találkozót.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!