EVEZÉS

2017.10.12. 20:20

Az élmezőnyben a szolnoki evezősök

Az elmúlt hét végén a szolnoki Holt-Tiszán immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Tisza Kupa elnevezésű nemzetközi regattát.

A Pomázi Bálint és Erdélyi Gyula duó több számban is diadalmaskodott a hagyományos szolnoki regattán

Forrás: Beküldött fotó

Mint azt Puricki Ferenc, a rendező Tisza Evezős Egylet egyik edzője elmondta, 18 egyesület versenyzői mérték össze erejüket és tudásukat, a magyarok mellett, szerb és horvát csapatok is érkeztek a megméretésre.

A verseny első napján 1000 méteres távon zajlottak a futamok, kitűnő hangulatban és időjárási viszonyok között. Másnap az 500 m–es távokon erős, hideg szél és borult idő nehezítette a versenyzők dolgát.

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola evezősei (mini, tanuló, serdülő és ifjúsági kategóriákban) mindkét napon kitettek magukért, így végül a verseny történetében először sikerült megnyerniük a pontversenyt, és az ezzel járó kupát. Fiataljaik összesen 11 arany-, 7 ezüst- és 4 bronzérmet, valamint 15 pontot érő helyezést szereztek.

A Pomázi Bálint és Erdélyi Gyula duó több számban is diadalmaskodott a hagyományos szolnoki regattán
Forrás: Beküldött fotó

Nem szabad megfeledkezni a Tisza Evezős Egylet felnőtt versenyzőiről sem, akik soraiban több válogatott evezős is vízre tette hajóját. Köztük volt Krpesics Péter, aki nemrégiben az Amerikai Egyesült Államokban világbajnoki ötödik helyet szerzett a könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes vezérevezőseként.

A tiszások nem kevesebb mint 9 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet könyvelhettek el a hagyományos seregszemlén.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!