KOSÁRLABDA

2017.10.16. 10:28

Behúzta a győzelmet az Olaj Szegeden

A hétközi, svédországi túrát követően szombaton este Szegeden lépett pályára az Olaj, a bajnokság negyedik fordulójában. Szoros, izgalmas meccsen végül a szolnoki csapat a lelhető legkisebb különbséggel, egy ponttal diadalmaskodott az újszegedi sportcsarnokban.

A szegediek rutinos bedobóját, Andrija Csiricset nehezen tartották a piros mezes szolnoki védők

Forrás: kosarsport.hu

Az Olaj még az elmúlt évadban, idén januárban fájó vereséget szenvedett Szegeden.

Egyértelmű, hogy a mostani szezonban el akarták kerülni a blamát a piros-feketék, hiszen a szerdai kupameccs zárónegyedében már pihentette kulcsembereit Alekszics edző, gondolva ezzel a szegedi fellépésre.

Szép számú közönség előtt a hazaiak nekirontottak vendégeiknek, Juhos Leventéék gyártották a pontokat előbb 7–0-ra, majd 18–8-ra vezettek.

Éledt az Olaj, de a robbanásra a második negyedig kellett várni, amikor Kendrick Perry és Quincy Ford után Tóth Ádám is betalált, s negyed óra után már az Olajnál volt az előny, 37–43.

Ekkor már nem volt a pályán Sztrahinja Milosevics, a szolnokiak egyik ásza összeakaszkodott Révész Ádámmal, a bírók videóztak, majd kiállították a szerb erőcsatárt.

A vendégek sorra védekezték ki a szegedi támadásokat, közben Vojvoda Dávid is elkapta a fonalat, a félidő végén 45–54-es állást mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően is tartotta előnyét a rutinosan játszó vendéggárda, közben a szegedi Wirth Balázs sportszerűtlen hibát vétett Perryvel szemben, mivel ez már a második volt a hazaiak kosarasának, őt is kiállították a bírók.

A zárónegyed nyolcpontos vendégelőnnyel indult, de a jól játszó szegediek a deréknyavalyájából kigyógyult Andrija Csirics vezérletével nem hagyták magukat leszakítani.

Egyenlő is volt az állás, bár az utolsó előtti percben még úgy tűnt, Vojvodáék rutinosan behúzzák a meccset, hiszen hét ponttal is vezettek. A hazaiak azonban 87–88-ra felzárkóztak, sőt Marko Boltics révén labdájuk volt a győzelemhez, de az Olaj kivédekezte a meccs utolsó akcióját.

A szegediek rutinos bedobóját, Andrija Csiricset nehezen tartották a piros mezes szolnoki védők
Forrás: kosarsport.hu

– Büszke vagyok játékosaimra, mert a fordulatos mérkőzésen még végig partiban voltunk kitűnő ellenfelünkkel. Amennyiben így folytatjuk, elérjük célunkat – fogalmazott a lefújás után Andjelko Mandics, a szegediek vezetőedzője.

– Ma szerencsénk volt, de talán meg is dolgoztunk ezért a szerencséért – ezt már Dragan Alekszics, az Olaj edzője mondta.

– Nyomás nélkül játszhatott a Szeged, akik nagyon jól harcoltak. Nenad Sulovic hiánya miatt nem volt veszítenivalójuk, negyven percen keresztül küzdöttek. Sok hullámvölgyünk volt, de végül nyertünk, örülök, hogy ennyi szurkolónk elkísért minket Szolnokról, az ilyen hangulat mindig nagyon jót tesz a meccseknek.

A mérkőzés jegyzőkönyve

NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK–SZOLNOKI OLAJ KK 87–88 (27–20, 18–34, 21–20, 21–14)

Újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. V.: Kapitány, Pozsonyi, Balogh Gy.

SZEGED: BOLTICS 12, Fortune 8, CSIRICS 34/12, JUHOS 16/3, Révész 9. Csere: KOVÁCS Á. 8/3, Wirth, Vágvölgyi. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

SZOLNOK: PERRY 18/3, VOJVODA 18/9, FORD 22/9, Milosevics 2, Tóth Á. 6. Csere: ANDRIC 12, Polyák 5/3, Phillip 5/3, Kovács P. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Az eredmény alakulása. 2. perc: 7–0. 4. p.: 9–4. 8. p.: 18–16. 12. p.: 33–22. 16. p.: 37–43. 19. p.: 45–50. 22. p.: 45–56. 27. p.: 59–68. 32. p.: 72–74. 35. p.: 80–80. 38. perc.: 80–85

Kiállítva: Wirth (30. p.), illetve Milosevics (14. p.).

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!