VÍZILABDA

2017.10.19. 09:24

Csata a kupáért – Szolnok–Fradi párharc a Komjádiban

Alig két hét múlva, november 4-én rendezik a nemzetközi LEN Szuperkupa döntőt Budapesten. A Bajnokok Ligája-győztes Szolnoki Dózsa vetélytársa az Euro Kupát nyerő Ferencváros csapata lesz a Komjádi uszodában.

Nagy Viktor lehet a kupadöntő egyik kulcsfigurája

Fotó: Mészáros János

Mint tudjuk, a szolnoki csapat május 27-én a horvát Dubrovnik elleni győzelmével harcolta ki a BL-győzelmet.

Kis Gáborék tehát az Euro Kupát elhódító Ferencvárossal találkoznak az európai Szuperkupa fináléjában. Külön pikantériája ennek a partinak, hogy a Fradi két kiválósága, Varga Dénes és Vámos Márton az előző idényben még a minden egyes trófeát begyűjtő szolnokiakat erősítette.

Tudni kell, hogy az előző idényben a négy európai kupasorozatból háromban is magyar csapat győzött, az Európai Úszószövetség (LEN) joggal gondolta úgy, a Szuperkupa-meccseknek Magyarország adhatna otthont – írta az mvlsz.hu.

A Magyar Vízilabda-szövetség partner volt ebben, s végül kitaláltatott a legjobb megoldás: a férfi finálé mellett a női döntőt is magyar fővárosban rendezik meg, egy napon, azaz dupla meccs adja meg a rangot.

November 4-én tehát a BL-győztes orosz Kirishi és a LEN-Kupa nyertes UVSE (Újpest) meccse 15.45-kor, míg a Szolnoki Dózsa–FTC összecsapás 17.45-kor kezdődik, egyaránt a Komjádi Béla uszodában. A Szuperkupa-döntőre a szolnoki Vízilabda Arénában is lehet jegyet vásárolni.

A Szolnoki Dózsa válogatottjait is érinti az a hír, hogy a Világliga selejtezőjében Spanyolországgal és Hollandiával játszhatnak egy csoportban oda-visszavágós mérkőzéseket.

Nagy Viktor lehet a kupadöntő egyik kulcsfigurája
Fotós: Mészáros János

Azt tudni kell, hogy három hármas csoportban folynak majd a küzdelmek. Ezekből az első helyezettek jutnak majd tovább a jövő nyári Szuperdöntőbe. A mieink első meccsükön december 12-én szállnak vízbe a hollandok otthonában.

A hazai bemutatkozó pedig jövő január 16-án lesz, amikor csapatunk a spanyolokat fogadja, egy később kijelölendő uszodában.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!