DARTS

2017.10.12. 12:45

Egy álma vált valóra: Miklós József a darts hazájában is letette a névjegyét

Alig több, mint egy éve űzi versenyszerűen a dartsot a motorbalesete miatt kerekesszékbe kényszerülő Miklós József, aki most örömmel számolt be honlapunknak arról, hogy nemrégiben a sportág fellegvárában, Angliában tehette próbára tudását.

Miklós József (balra az első, illetve alul, dobáshoz készülve) a Winmau Mastersen a sportág krémje ellen versenyezhetett

Forrás: Beküldött fotó

A Szolnoki Baglyok DC besenyszögi játékosa ötödik lett a Winmau Mastersen, ezzel újabb ajtókat megnyitva maga előtt a nemzetközi színtéren.

A Winmau Masterst – amelynek évről évre az angliai Bridlington városa ad otthont – az egyik legnagyobb presztízzsel bíró tornaként tartják számon, mivel a sportág legnagyobbjai is elindulnak rajta – az elmúlt években a rekordvilágbajnok angol Phil Taylor és a holland Raymond van Barneveld állandó főszereplője volt a viadalnak.

A torna főtáblájára mindössze tizenhat versenyző juthat fel, nyolcan a selejtezősorozatból, nyolcan pedig szabadkártyával. Miklós József az utóbbi időben elért eredményeivel felkeltette a Nemzetközi G Darts Szövetség (fogyatékkal élők) belga alelnökének, Thierry Johny Gellincknek a figyelmét, aki lehetővé tette számára az indulást.

– Korábban már egy belgiumi versenyen kipróbálhattam magam, de ez a torna egészen más volt, mind hangulatában, mind nívójában. Nyugodtan mondhatom, hogy nekünk, fogyatékkal élő dartsosoknak ez a legnagyobb esemény, már-már felér egy világbajnoksággal – hangsúlyozta Miklós József.

A kerekesszékes versenyzőknek alacsonyabbra kell dobniuk
Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon szerettem volna bizonyítani magamnak, illetve a körülöttem állóknak, ezért csakis az járt a fejemben: muszáj legalább egy meccset nyernem. Egy 28 éves dán versenyzővel sorsoltak össze az első körben, jól ment a játék, 3:1-re le is győztem (a mérkőzéseket három nyert legre és nem szettre játszották – a szerk.).

– Utána viszont óriási baklövést követtem el, mivel a soron következő, a 2014-es győztes Ricky Chilton elleni meccsem előtt nyilakat cseréltem. Szenvedtem, nem éreztem rajtuk a fogást, ami miatt máshogyan kezdtem el dobni, és persze már az átlagok sem úgy jöttek, ettől pedig fejben teljesen szétestem – sima 3:0 lett a javára.

„Sajnálom, mert azt éreztem, ennél több van bennem, másfelől viszont nincs miért szégyenkeznem, elvégre ötödik lettem.”

József azt is elárulta, hogy a sikernek köszönhetően újabb ajtók nyíltak meg előtte a nemzetközi színtéren.

Miklós József (balra az első, illetve alul, dobáshoz készülve) a Winmau Mastersen a sportág krémje ellen versenyezhetett

– A verseny után meghívtak a jövő februári Dutch Openre (Holland Nyílt Bajnokság – a szerk.), így már meg is van a következő nagy célkitűzésem. Addig igyekszem majd minél több időt a táblák előtt tölteni, ebben nagy segítség, hogy immár nem csak otthon és Szolnokon, hanem Jászladányban és Tiszaföldváron is adottak a feltételek a számomra.

– Szeretnék annyi meccsrutint szerezni, amennyit csak lehetséges, anélkül ugyanis nem lehet komolyabb eredményeket elérni a nemzetközi tornákon.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!