LABDARÚGÁS

2018.01.20. 12:10

Első tesztmeccsét az NB III.-as Érddel játssza a MÁV (galéria)

Bő két hete kezdték meg a felkészülést a profi bajnokságokban szereplő csapataink (Szolnok, Jászberény, Tiszafüred) a tavaszi szezonra. Eddig a játékosok többnyire csak erőnléti edzéseket végeztek, de a mai naptól fogva már az edzőmeccseké lesz a főszerep.

Pabar Gyula

A szolnoki focisták kemény, kéthetes alapozáson vannak túl, de a java még csak ezután jön.

Fotó: Mészáros János

– Amit elterveztünk, azt sikerült is megvalósítanunk – értékelte a január 8-tól eltelt időszakot Balogh Pál, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője.

– Földi Marcellt leszámítva – neki még tart a rehabilitációja, a tavaszi rajtra viszont úgy néz ki, bevethető lesz – teljes létszámban tudunk készülni, amit pozitívumként könyvelhetünk el azok után, hogy jó néhány sérültünk lett az őszi idény végére.

– Eddig hétfő-szerda-péntek ritmusban, napjában kétszer edzettünk, de természetesen ez változni fog a felkészülési mérkőzések miatt.

– Elsőként szombaton az Érdet fogadjuk, amely a héten Martfűn edzőtáborozott, így a játékosaik legalább annyira fáradtak lesznek, mint a mieink. Mindenki egy félidőt fog majd játszani.

Továbbá a szakember honlapunknak elmondta, nem terveznek komolyabb keretátalakítást, illetve megerősítette azt az információnkat, miszerint a 24 éves, védekező középpályás Bonivárt Erik a MÁV FC-ben folytatja pályafutását.

– Edzés, edzés, edzés – foglalta össze tömören Arany László, a Jászberényi FC trénere, mikor arról kérdeztük, mivel töltötték futballistái az elmúlt néhány napot.

– Muszáj rendesen ráfeküdnünk a fizikális felkészítésre, mert bizony, e téren vannak hiányosságaink, a futballban pedig erőnlét nélkül nem lehet eredményeket elérni. Hétfőn, szerdán, pénteken napi egy, kedden és csütörtökön napi kettőt edzettünk, volt, amikor tizennyolc kilométert is lefutottak a fiúk.

– Szó nélkül csinálják, ez a legfontosabb. Szombaton a Jánoshidával, vasárnap pedig a Csepellel játszunk egy-egy edzőmeccset. Jó néhány próbázó érkezett hozzánk, akiknek igyekszek lehetőséget adni. Sorsukról a hétvégét követően döntünk.

Arany László hangsúlyozta, nem a mennyiséget, a minőséget tartják szem előtt, ehhez mérten igazolnak játékost a télen. Elsősorban a támadó és a középpályás posztot tervezik megerősíteni.

A szolnoki focisták kemény, kéthetes alapozáson vannak túl, de a java még csak ezután jön.
Fotós: Mészáros János

Fontos még megemlíteni, hogy április elején pályafelújítási munkálatok kezdődnek a jászberényi sporttelepen, így a JFC a hazai mérkőzéseit is kénytelen lesz idegenben játszani. A lehetséges helyszínről még folynak az egyeztetések.

– A hajdúszoboszlói edzőtábort már a felkészülés első hetében letudtuk, de senki se higgye, hogy azóta visszább vettünk volna a tempóból – fogalmazott Csillag László, a Tiszafüredi VSE mestere.

– Talán ez is szerepet játszott abban, hogy néhány játékosunktól meg kellett válnunk. Azért a helyzetünk így sem olyan rossz, folyamatosan érkeznek próbázók, akik között szép számmal akadnak tehetségesek, igyekszünk rájuk lecsapni.

– Egyelőre nem szeretnék neveket mondani, annyit azonban elárulhatok, hogy egy nagyon fiatal átlagéletkorú együttes van kialakulóban, amellyel megőrizhetjük a jelenlegi tabellán elfoglalt helyezésünket.

– Szombaton a Pénzügyőr vendégei leszünk, majd jövő péntektől ismét eltöltünk Hajdúszoboszlón egy pár napot, ami alatt a „kis-Lokival” és a Kolozsvár második számú csapatával is megmérkőzünk.

Felkészülési mérkőzések

SZOLNOK

Január 20., 11.00:

Szolnok–Érd.

Január 24., 14.00:

Szolnok–Jászberény.

Január 27., 10.00:

Soroksár–Szolnok.

Január 31., 16.30:

ESMTK–Szolnok.

Február 3., 11.00:

Szolnok–Békéscsaba.

Február 6., 13.00:

Pápa–Szolnok.

Február 7.:

Sopron–Szolnok.

Február 8., 11.30:

Gyirmót–Szolnok.

 

Február 10., 13.00:

Pécs–Szolnok.

Február 17.:

Mezőkövesd–Szolnok

JÁSZBERÉNY

Január 20., 11.00:

Jászberény–Jánoshida.

Január 21., 10.00:

Csepel–Jászberény.

Január 24., 14.00:

Szolnok–Jászberény.

Január 27., 17.30:

Gyöngyös–Jászberény.

Január 31., 17.30:

Jászberény–Nagykáta.

Február 3., 12.00:

Jászberény–Kecskemét.

Február 7., 11.00:

BKV Előre–Jászberény.

Február 10., 10.00:

Cegléd–Jászberény.

Február 14. 13.00:

Jászberény–Érsekújvár.

Február 17., 11.00:

Jászberény–Eger.

TISZAFÜRED

Január 20., 11.00:

Pénzügyőr–Tiszafüred.

Január 26.:

Debrecen II.–Tiszafüred.

Január 27.:

Tiszafüred–Kolozsvár II.

Játékosmozgás

SZOLNOK

Érkezett: Bonivárt Erik (Balassagyarmat)

JÁSZBERÉNY

Érkezett: Farkas János (Cegléd)

Távozott: Wágner Richárd

TISZAFÜRED

Távozott: Bogár Márk, Farkas Zoltán, Gerhát Dávid, Papp Nándor, Szívós Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!