KOSÁRLABDA

2017.10.20. 10:31

Erődemonstrációt tartott az Olaj – Hét szolnoki játékos is tíz pont fölé jutott a macedónok elleni kupameccsen (galéria)

Repülőrajtot vett az Európa Kupa H-csoportjában a Szolnoki Olaj KK, amely hazai pályán játszva, 21 ponttal verte a macedón Karpos Sokoli csapatát.

Kovács Péter (fehérben) is jól játszott

Fotó: Mészáros János

Az elmúlt évadban macedón kupagyőztes és bajnoki döntős szkopjei csapat soraiból sérülés miatt hiányzott a 210 cm magas centerük, Nenad Delic. Az Olajnál viszont mindenki a fedélzeten volt, lehet mondani, hogy a csapat bizakodva várta a csoportrajtot.

Esélyeshez méltóan kezdtek, és úgy is folytatták a meccset a piros-feketék. Quincy Ford előbb duplát, majd triplát is dobott, és az első negyed végén már 9 ponttal járt előrébb a pályaválasztó, ráadásul a negyed utolsó másodpercében Kendrick Perry dudaszós duplát dobott a tavalyi csapatának.

Mintegy negyed óra után éledtek a vendégek, Kiril Nikolovszki találataival tíz ponton belül zárkóztak fel. Sőt a szünet után hat pont volt a felek közötti távolság. Innentől robbantott az Olaj, a földön és levegőben felülmúlták vetélytársukat Vojvoda Dávidék.

A végén 21 egységnyivel verte macedón vetélytársát, a szolnoki legénység, amely soraiban hét játékos is tíz pont fölé jutott.

– Ahhoz, hogy a csoportkörből továbbjussunk, az összes hazai meccsünket hoznunk kell – nyilatkozta az Olaj centere, Tóth Ádám. – Erőben és csapatként is felülmúltuk macedón ellenfelünket. Jó volt a kezdet, így kell folytatnunk.

A Sokoli mestere, a mindössze 34 esztendős Borcse Daszkalovszki azt mondta a lefújás után:

– Egy nappal az indulás előtt kiesett a centerünk, Nenad Delic, a harmadik negyedben Dragan Labovicsot kiállították, a végjátékban pedig Kiril Nikolovszki pontozódott ki. Három magas kulcsjátékosunk hiányát egy ilyen erős csapat ellen, mint a Szolnok, lehetetlen volt kompenzálni. De ezzel együtt is jobb volt ezúttal a Szolnok, megérdemelten győzött.

Az Olaj edzője, Dragan Alekszics azt is mondta, hogy ugyan voltak problémáik menet közben, aztán rátaláltak a helyes útra.

– Tudtuk, hogy kiesett a 210 centis horvát nagyemberük, ezért centerposzton próbáltunk rájuk nyomást gyakorolni. Ez kezdetben jól is működött, de azért nekünk is akadtak problémáink, kizökkentünk a ritmusunkból, amelyre aztán a harmadik negyedben ismét rátaláltunk. Remélem, így folytatjuk a továbbiakban is, a szurkolóink támogatását is visszanyerve.

A csoport másik meccsén a szombathelyi Falco KC, hosszabbítást követően, 94–92-re kikapott az orosz Nyizsnij Novgorod otthonában. Az Olaj szerdán a Falco csarnokában szerepel kupameccsen, ezt megelőzve szombaton 18 órakor a paksi Atomerőmű SE gárdáját fogadja bajnoki derbin.

SZOLNOKI OLAJ KK – KARPOS SZOKOLI 94–73 (26–15, 17–19, 30–22, 21–17)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1400 néző. Vezette: Sulga (ukrán), Clivaz (svájci), Karabilecen (török).

SZOLNOK: Perry 16/12, Vojvoda 11/6, MILOSEVICS 13/3, FORD 14/6, ANDRIC 12. Csere: PHILLIP 11, TÓTH Á. 10, Polyák 3, Kovács P. 4. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

SZOKOLI: McFADDEN 15, Szokolov 8, Csomagics 8, DJUROVSZKI 11/9, Labovics 7/3. Csere: NIKOLOVSZKI 11/9, Brown 13/3, Collins. Vezetőedző: Borcse Daszkalovszki.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!